Τα προβλήματα που προκλήθηκαν και σήμερα στη διακίνηση των εφημερίδων, φέρνουν σε οριακό σημείο τις σχέσεις των εκδοτών με τους εφημεριδοποπώλες- τόσο οριακές που λέγεται ότι αν μπορούσαν, Μπόμπολας και Ψυχάρης θα τους... πυροβολούσαν.
Αυτό φαίνεται και από την σκληρή ανακοίνωση των ιδιοκτητών, αλλά κυρίως από τον τρόπο με τον  οποίο αντιμετώπισαν την απεργία τα ΜΜΕ.
Το Mega φιλοξένησε ρεπορτάζ... μεγάλου μήκους- σαν τον Μπεν Χουρ ένα πράμα, με επισημάνσεις του είδους δεν πρόκειται για τους συμπαθείς περιπτερούχους, αλλά για επιχειρηματίες εργολάβους. Στο κεντρικό δελτίο το ρεπορτάζ συνοδεύτηκε από σχόλια της Τρέμη και επαναλήφθηκε το πρωί, για να πουν το κατιτίς τους οι Οικονομέας Και Καμπουράκης.
Στο Έθνος την... εργολαβία ανέλαβε να διεκπεραιώσει ο Θοδωρής Ρουμπάνης, υπογραμμίζοντας ότι «Νομικοί κύκλοι (σ.σ. θα ήθελα να μάθω και το ονοματάκι τους για να μην θεωρήσεις ο πάσα ένας κακοήθης ότι δεν υπάρχουν) τονίζουν με έμφαση ότι παραβιάζεται το συνταγματικό άρθρο 14, που θωρακίζει την ελευθερία του Τύπου».

Στα NEA, την «παλιοδουλειά» έφερε σε πέρας ο Χάρης Καρανίκας, γράφοντας μεταξύ άλλων: «Κλειστό, οικογενειακό και λίαν επικερδές» περιγράφεται το επάγγελμα του εφημεριδοπώλη από ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στον χώρο τις τελευταίες δεκαετίες. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι οι 50 πλέον επιτυχημένοι εφημεριδοπώλες μοιράζονται περίπου 10 εκατ. ευρώ ετησίως, ενώ απολαμβάνουν ιδιαίτερα φοροπρονόμια, όπως για παράδειγμα μη τήρηση βιβλίων του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων.

Λέγεται ότι οι εκδότες αναζητούν «plan b» για την αντιμετώπιση της κατάστασης, φοβούμενοι κυρίως μην τρέχουν και δεν φτάνουν με τα κυριακάτικα και πάλι...

ΧΡ.ΑΝ