Την άμεση αντίδραση της Εθνικής Τράπεζας προκάλεσαν τα όσα συμβαίνουν στη διαφημιστική αγορά. Σύμφωνα με στενούς συνεργάτες του διευθύνοντος συμβούλου, ο κ. Απόστολος Ταμβακάκης μόλις ενημερώθηκε για το ενδεχόμενο προσφυγής της Leo Burnett στο άρθρο 99 και ταυτόχρονα για την πιθανότητα πτώχευσης της Upset, έδωσε εντολή να καταγγελθούν οι συμβάσεις και ο λογαριασμός της Τράπεζας να βγει σε spec. Αυτό που ενόχλησε ιδιαίτερα τον διευθύνοντα της Εθνικής Απ. Ταμβακάκη ήταν οι πληροφορίες για την ενημέρωση που έγινε στο προσωπικό της  Upset από πρόεδρο άλλης διαφημιστικής εταιρείας ότι πριν την πτώχευση πρόκειται να δημιουργηθεί άλλο επιχειρηματικό σχήμα, στο οποίο θα μεταφερθούν οι μεγάλοι λογαριασμοί.

Κύκλοι της Εθνικής Τράπεζας σημείωναν ότι η διαφάνεια είναι κάτι το οποίο δεν τίθεται σε διαπραγμάτευση και για τον λόγο αυτό, ο διαφημιστικός λογαριασμός θα μεταφερθεί σε άλλες εταιρείες μετά από σχετικό διαγωνισμό.
Είναι δεδομένο ότι για τον λογαριασμό της  Εθνικής θα... πέσουν κορμιά  και στην ποδιά της θα σφαχτεί η διαφημιστική αγορά που δεν βιώνει και τις καλύτερες μέρες της.

Η διενέργεια νέου spec από την Εθνική, είναι ηλίου φαεινότερο ότι δείχνει τον δρόμο τον οποίο πρέπει να ακολουθήσουν οι υπόλοιπες εταιρείες.

H απάντηση της upset:

«Από το πρωί της Πέμπτης 7/7 διασπείρεται μέσω διαδικτύου, η αστήρικτη φήμη ότι η UpSet! κατέφυγε στην προστασία του πτωχευτικού Νόμου, ενώ παραλλήλως Εθνική Τράπεζα και ΟΠΑΠ κατήγγειλαν τις συμβάσεις τους με την εταιρία.

Η UpSet! δηλώνει κατηγορηματικά:

1) Καμία προσφυγή σε κανέναν προστατευτικό νόμο δεν έχει γίνει.

(Όποιος έχει στοιχεία περί του αντιθέτου, ας τα εμφανίσει).

2) Ο ΟΠΑΠ δεν είναι πελάτης της UpSet! εδώ και ένα χρόνο

3) Η συνεργασία με την ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ συνεχίζεται απρόσκοπτα.

Για την UpSet! το θέμα κλείνει εδώ!»