current views are: 13

4 Μαρτίου 2017
Δημοσίευση17:11

«Ο Άρθουρ και οι Μινιμόι» με τη Μία Φάροου!

Οικογενειακή περιπέτεια φαντασίας, συνδυασμός ζωντανής δράσης και κινούμενων σχεδίων, παραγωγής Γαλλίας 2006.

 

Δημοσίευση 17:11’

Οικογενειακή περιπέτεια φαντασίας, συνδυασμός ζωντανής δράσης και κινούμενων σχεδίων, παραγωγής Γαλλίας 2006.

 

Την Κυριακή 05/03/2017 και ώρα 16:00, θα μεταδοθεί η εκπομπή «ΠΥΡΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ», στην ΕΡΤ2.

Η έκθεση «ΜεταΘεοί» του εικαστικού Αλέξανδρου Γεωργίου είναι η ιδανική αφορμή για να περάσουμε τις πύλες του πολυώροφου νεοκλασικού, το οποίο στεγάζει το Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης -κοντά στο αρχαίο νεκροταφείο του Κεραμεικού- και να γνωρίσουμε τις εντυπωσιακές συλλογές που συνομιλούν με τα έργα Σύγχρονης Τέχνης του καλλιτέχνη.

Δύο χρόνια μετά την κυκλοφορία της, η βραβευμένη «Νίκη» του Χρήστου Χωμενίδη διασκευάζεται για τη θεατρική σκηνή και ανεβαίνει στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού σε μια μεγάλη παραγωγή με 24μελή θίασο. Συναντάμε τον σκηνοθέτη Σταμάτη Φασουλή και δύο από τους πρωταγωνιστές, τη Φιλαρέτη Κομνηνού και τον Στέλιο Μάινα, οι οποίοι μας μιλούν για νίκες και ήττες, για την Ελλάδα του τότε και του τώρα και, βέβαια, για το πώς η σύγχρονη Ιστορία μας μπορεί να γίνει θέατρο.

Τα τελευταία χρόνια οι ήρωες των κόμικς, όπως οι X-Men και ο Γούλβεριν έχουν εγκατασταθεί για τα καλά στο σινεμά. Για να δούμε πώς και γιατί συμβαίνει αυτό, και με αφορμή την ταινία «Logan» που κάνει πρεμιέρα αυτό τον καιρό,  βγαίνουμε από τη σκοτεινή αίθουσα και μπαίνουμε σ’ ένα κομιξάδικο (μαγαζί με κόμικς και φιγούρες). Ο Γιάννης Ρουμπούλιας (Rubus), βραβευμένος Έλληνας κομίστας και κινηματογραφιστής, έχει να μας πει πολλά…

Πώς θα σας φαινόταν  αν αντί να πιείτε ένα κοκτέιλ… το φάτε; Τα μοριακά κοκτέιλ είναι παιχνιδιάρικα και φλερτάρουν με όλες τις αισθήσεις μας, πηγαίνοντας την εμπειρία τού να πίνεις στο μπαρ σε άλλο επίπεδο. Τι είναι όμως τα μοριακά κοκτέιλ; Πώς φτιάχνονται, πώς πίνονται και από ποιους; Ο mixologist  Άρης Χατζηαντωνίου, είναι ο πιο κατάλληλος για να  μας μυήσει σ’ αυτόν τον συναρπαστικό κόσμο.

Παρουσιάζουν οι δημοσιογράφοι: Γιάγκος Αντίοχος, Ιλειάνα Δημάδη, Δέσποινα Ζευκιλή και Χρυσούλα Κυριακοπούλου.

Αρχισυνταξία: Θύμιος Νικολόπουλος.

Σκηνοθεσία: Πάνος Κέκας.

Την Κυριακή 05/03/2017 και ώρα 20:00, στην ΕΡΤ2, η μεταγλωττισμένη ταινία που θα μεταδοθεί είναι: 

«Ο Άρθουρ και οι Μινιμόι» 

(Arthur and the Mimimoys / Arthur et les Minimoys) 

Οικογενειακή περιπέτεια φαντασίας, συνδυασμός ζωντανής δράσης και κινούμενων σχεδίων, παραγωγής Γαλλίας 2006.

Σκηνοθεσία: Λικ Μπεσόν.

Σενάριο: Λικ ΜπεσόνΣελίν Γκαρσία.

Μουσική: Ερίκ Σερά.

Παίζουν: Φρέντι ΧάιμορΜία ΦάροουΡον Κρόφορντ.

Διάρκεια: 94΄

Υπόθεση: Ο μικρός Άρθουρ περνάει δύσκολες στιγμές στο σπίτι της γιαγιάς του. Οι πολυάσχολοι γονείς του δεν θα είναι εδώ, ούτε στα δέκατα γενέθλιά του, ενώ του λείπει και ο εξερευνητής-εφευρέτης παππούς του που εδώ και τρία χρόνια έχει χαθεί. Και σα να μην έφταναν αυτά, έχει να αντιμετωπίσει έναν επιτήδειο κτηματομεσίτη που θέλει να τους κάνει έξωση από το σπίτι για να χτίσει πολυκατοικία. Ο μόνος τρόπος να γλιτώσει το σπίτι της γιαγιάς του, είναι να βρει το μυθικό θησαυρό που έθαψε ο παππούς του στον κήπο, στη γη των Μινιμόι, ενός μικροσκοπικού λαού που ζει σε πλήρη αρμονία με τη φύση.

Ο Άρθουρ θα μπει στον κόσμο τους, όπου θα γνωρίσει την Πριγκίπισσα Σελίνια και τον αδελφό της και μαζί θα ψάξουν να βρουν το θησαυρό για να σώσουν το σπίτι. Εμπόδιο όμως στα σχέδιά τους θα σταθεί ο σατανικός Εμ, κυβερνήτης της απαγορευμένης πόλης.

Ένα μαγικό παραμύθι, η πιο εντυπωσιακή ταινία τρισδιάστατων κινουμένων σχεδίων, που γυρίστηκε ποτέ στην Ευρώπη και μάλιστα από σκηνοθέτη ταινιών ζωντανής δράσης, τον χαρισματικό σκηνοθέτη – σεναριογράφο – παραγωγό, Λικ Μπεσόν.

Στο ρόλο της γιαγιάς εμφανίζεται η Μία Φάροου.