Λουκέτο βάζει ο Ρόμπερτ Μέρντοχ στη σκανδαλοθηρική εφημερίδα του News of the World μετά και το τελευταίο σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών από την δολοφονημένη έφηβη Μίλι Ντάουλερ, που προκάλεσε την δημόσια παρέμβαση ακόμα και του Βρετανού πρωθυπουργού, Ντέιβιτ Κάμερον.
Έτσι λοιπόν, όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Πέμπτης ο πρόεδρος της εταιρείας, το φύλλο της Κυριακής θα είναι και το τελευταίο και τα έσοδα που θα προκύψουν από την πώληση – που λόγω συνθηκών αναμένεται να ξεπεράσει κάθε ρεκόρ – θα διατεθούν σε φιλανθρωπικά ιδρύματα.

Σε ανακοίνωση του στο προσωπικό της εταιρείας, ο Μέρντοχ είπε πως τα «καλά πράγματα που έχει κάνει η News of the World δεν μπορούν να αμαυρωθούν από την λάθος συμπεριφορά σε ένα γεγονός: «Πραγματικά αν οι πρόσφατες κατηγορίες εναντίον μας είναι αληθείς, το γεγονός είναι απάνθρωπο και δεν έχει θέση στην εταιρεία μας».

Ο Μέρντοχ αναφέρεται στην υπόθεση της νεκρής έφηβης, της οποίας τα τηλεφωνήματα είχε υποκλέψει η εφημερίδα αμέσως μετά τη γνωστοποίηση της εξαφάνισης της.

Μάλιστα, ο ιδιωτικός ντετέκτιβ που ανέλαβε την υπόθεση για λογαριασμό της εφημερίδας έσβησε κάποιες κλήσεις της νεαρής Μίλι, προκειμένου να φαίνεται ότι ήταν ακόμα ζωντανή, παρά το γεγονός πως η κοπέλα είχε δολοφονηθεί και μάλιστα άγρια, κάνοντας γονείς και φίλους να πιστέψουν πως υπάρχει ακόμα ελπίδα.

Στην ανακοίνωση του ο Μέρντοχ έριξε το φταίξιμο αποκλειστικά σε αυτόν τον ντετέκτιβ αλλά και τον ρεπόρτερ που είχε αναλάβει την υπόθεση: «Αυτοί οι δύο άνθρωποι κατέστρεψαν μια ολόκληρη εφημερίδα», είπε χαρακτηριστικά.

Ο μεγιστάνας των εκδόσεων υποσχέθηκε στους εργαζόμενους πλήρεις αποζημιώσεις. Στο άκουσμα της είδησης του κλεισίματος της εφημερίδας, οι Εργατικοί χειροκρότησαν και μάλιστα ο εκπρόσωπος Τομ Γουάτσον είπε στο Sky News πως πρόκειται για μία «νίκη ενάντια στη βαρβαρότητα των ΜΜΕ».

«Καλά ξεμπερδέματα κύριε Μέρντοχ» είπε ειρωνικά ο Γουάτσον.

Όλοι όσοι εμπλέκονται στο σκάνδαλο τηλεφωνικών υποκλοπών στην βρετανική ταμπλόιντ News of the World (NotW) πρέπει να παραπεμφθούν στην Δικαιοσύνη, δήλωσε ένας εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον.

"Αυτό που έχει σημασία είναι ότι όλα τα αδικήματα έχουν γίνει γνωστά και όσοι είναι υπεύθυνοι για αυτές τις απαίσιες πράξεις θα παραπεμφθούν στην δικαιοσύνη", ανέφερε ο εκπρόσωπος.

"Όπως έκανε σαφές ο πρωθυπουργός, έχει δεσμευθεί για ενδελεχείς δημόσιες έρευνες προκειμένου να διασφαλίσει ότι αυτό δε θα συμβεί ξανά στην χώρα" πρόσθεσε.