Ο Ξένιος 94,3 FM, ραδιοφωνικός σταθμός του πρώην δήμου Άνω Λιοσίων μπαίνει στο άρθρο 99 με σκοπό να προστατευθεί από τους πιστωτές του. Τα χρέη του, ειδικά στους ασφαλιστικούς οργανισμούς είναι μεγάλα και ως φαίνεται θα ζητηθεί και εδώ "κούρεμα" από τη νέα δημοτική αρχή. Όπως αποκαλύπτεται από την επιστολή του εκπροσώπου των συντακτών Κώστα Γεωργακόπουλου, στην ΕΣΗΕΑ ο σταθμός θα λειτουργήσει πάλι, μεταφέροντας τον πομπό του στον Υμηττό. Το δε business plan το ανέλαβε ιδιωτική εταιρεία.

Η επιστολή του Κώστα Γεωργακόπουλου:

Αξιότιμοι συνάδελφοι,

Σας ενημερώνω ότι προχθές (06/07/11) στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φυλής ορίστηκε τεχνικός σύμβουλος για την εξυγίανση του ΞΕΝΙΟΥ 94,3 FM η εταιρεία «Γ. Ι. ΝΙΚΗΤΑΚΗΣ &ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ» που εκπροσωπείται νόμιμα από τον κ. Νικητάκη Γεώργιο του Ιωάννη (πρώην αντιδήμαρχος Υμηττού).Αναφερόμενος στο θέμα ο Δήμαρχος Φυλής κ. Δημήτρης Μπουραίμης, είπε ότι θα λειτουργήσει ο ραδιοφωνικός σταθμός (τον οποίο θέλει), αναγνωρίζοντας τις οφειλές προς τους εργαζόμενους μέχρι τις 30-06-2011, καθώς άφησε να εννοηθεί, ότι θα αλλάξουν τα πράγματα (βλ. περικοπές;), μετά τη συνάντηση που θα έχει με τους εργαζόμενους, πιθανότατα την ερχόμενη εβδομάδα. Στη συνέχεια ο κ. Μπουραίμης, ανακοίνωσε ότι θα διατηρηθεί στη θέση του, το Δ.Σ. της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής του κ. Παππού με πρόεδρο τον κ. Τριαντάφυλλο Χαραλαμπίδη και έδωσε το λόγο στο μέλος της οικονομικής επιτροπής και δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας κ. Νίκο Λιόση, για να αναφερθεί εκτεταμένα στο θέμα του ΞΕΝΙΟΥ.

Ο κ. Λιόσης αφού ανέφερε τις υποχρεώσεις και οφειλές του σταθμού, είπε ότι θα κατατεθεί αίτηση υπαγωγής του ΞΕΝΙΟΥ στο άρθρο 99 και δεν θα πρέπει να ανησυχούν οι εργαζόμενοι καθώς δεν αφορά αυτούς αλλά τους προμηθευτές. Την ερχόμενη εβδομάδα θα υπάρχει πομπός ενώ ο σταθμός θα εκπέμπει πλέον από τον Υμηττό και όχι από το Ποικίλο Όρος (περιοχή Ζαχαρίτσα). Αναμένεται μάλιστα, για το συγκεκριμένο θέμα, σχετική έγκριση όπως τόνισε ο κ. Λιόσης από το ΕΣΡ και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα λειτουργήσει ο σταθμός, χωρίς όμως να αναφερθεί στο τι ακριβώς ποσό, θα αποδώσει στους εργαζόμενους, από τα οφειλόμενα.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι δεν αλλάζει το καθεστώς λειτουργίας του σταθμού, χωρίς όμως να κάνει μνεία, για τα οικονομικά (βλ. μισθοδοσία).

Όπως αντιλαμβάνεστε, η διοίκηση του Δήμου επιδιώκει να κινηθεί, εκτός σωματείων και αυτό μου «μυρίζει» άσχημα, σχετικά με τις διαθέσεις της, απέναντι στους εργαζόμενους.πηγη: greektv-com.blogspot.com