Την Κυριακή 26 Μαρτίου, στις 01.15 μετά τα μεσάνυχτα, το ελληνικό γραφείο του VICE παρουσιάζει στον ANT1, το ντοκιμαντέρ «Για μια άλλη Ζωή».

Το «Για μια Άλλη Ζωή», ένα ξεχωριστό και ευαίσθητο ντοκιμαντέρ, περιγράφει τη ζωή της Ζέινα, μιας λεσβίας πρόσφυγα από τη Συρία που εγκατέλειψε τη χώρα της μόνη, για να φτιάξει μια νέα ζωή στην Ευρώπη, μακριά από τον πόλεμο. Η ομάδα του VICE συνάντησε τη Ζέινα, λίγες ώρες αφ’ ότου είχε φτάσει στις χαοτικές ακτές της Λέσβου, πάνω σε μία «βάρκα του θανάτου». Μια μοναδική ιστορία ενός ταξιδιού από τη Συρία, στην Ελλάδα και από εκεί στην Ευρώπη όπου η Ζέινα έφτασε μέχρι το γερμανικό κοινοβούλιο για να πει την ιστορία της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το VICE Greece, έδωσε και φέτος, το δυναμικό «παρών» στο 19ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης (3-12 Μαρτίου 2017), ένα από τα μεγαλύτερα πολιτιστικά δρώμενα για τους λάτρεις της 7ης τέχνης, παρουσιάζοντας στο κοινό το «Για μια Άλλη Ζωή». 

Τίτλος Ντοκιμαντέρ: Για μία άλλη Ζωή | Το another Life

Ελλάδα (2016), Έγχρωμο 46’

Σκηνοθεσία / Παραγωγή : Laurent Laughlin

Executive Producer: Θανάσης Τρομπούκης

Μοντάζ / Σκηνοθετική Επιμέλεια: Γεωργία Μπεμπέλου

Supervising Producer: Αναστασία Μουμτζάκη

Κάμερα: Laurent Laughlin

B. Κάμερα: Αντώνης Θεοδωρίδης

Γραφικά: Νίκος Τσιμούρης

Παραγωγή: VICE GREECE

 

Επιλεκτική Φιλμογραφία

2016 Για μια Άλλη Ζωή / To Another Life

 

Δείτε όλα τα επεισόδια της σειράς ντοκιμαντέρ VICE Specials στο επίσημο minisite της εκπομπής: http://www.antenna.gr/minisites/vice/vicespecials