current views are: 4

27 Μαρτίου 2017
Δημοσίευση15:18

«Modern Family»: Νέα κωμική καθημερινή σειρά στο Star

Πρεμιέρα την Τρίτη 28 Μαρτίου και κάθε Τρίτη έως Παρασκευή στις 21:00 με διπλό επεισόδιο.

 

Δημοσίευση 15:18’

Πρεμιέρα την Τρίτη 28 Μαρτίου και κάθε Τρίτη έως Παρασκευή στις 21:00 με διπλό επεισόδιο.

 

«Modern Family»: Νέα κωμική καθημερινή σειρά στο Star

Πρεμιέρα την Τρίτη 28 Μαρτίου και κάθε Τρίτη έως Παρασκευή στις 21:00 με διπλό επεισόδιο.

Μια πραγματικά «Μοντέρνα Οικογένεια», που χαρίζει γέλιο και ατάκες. Πρόκειται για μια καυστική κωμική σειρά, που παρουσιάζει τις τρελές σχέσεις μιας αντισυμβατικής οικογένειας, που αποτελείται από εντελώς διαφορετικούς χαρακτήρες.

Η σειρά περιστρέφεται γύρω από τρεις οικογένειες, που κατοικούν στο Λος Άντζελες. Οι τρεις οικογένειες συνδέονται συγγενικά μέσω του Τζέι Πρίτσετ και των παιδιών του, Κλέρ και Μίτσελ.

Ο Τζέι, ο πατριάρχης της οικογένειας, είναι παντρεμένος για δεύτερη φορά  με μια πολύ νεότερή του γυναίκα, την Γκλόρια, μια εντυπωσιακή Κολομβιάνα, η οποία έχει έναν 12χρονο γιο, τον Μάνι, από προηγούμενο γάμο. Ο Τζέι αισθάνεται πως του έχει δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία στην ευτυχία και καλείται να προσαρμοστεί σε έναν τρόπο ζωής, όπου το πάθος, οι παρεξηγήσεις αλλά και οι πολιτισμικές συγκρούσεις συνυπάρχουν.

Η κόρη του Τζέι, Κλερ είναι νοικοκυρά και παντρεμένη με τον Φιλ, ένα κτηματομεσίτη και αυτοαποκαλούμενο “cool dad” . Οι δυο τους είναι περήφανοι γονείς τριών παιδιών: της Χέιλι, μιας τυπικής έφηβης, της έξυπνης Άλεξ,  και του εκκεντρικού Λουκ. Στόχος τους είναι να έχουν με τα παιδιά τους  μια υγιή, ειλικρινή σχέση αλλά αυτό αποδεικνύεται μια καθημερινή πρόκληση. Ειδικά για τον Φιλ, που κάποιες φορές συμπεριφέρεται το ίδιο ανώριμα με τα παιδιά του, αν και έχει πάντα καλές προθέσεις.  Η Κλερ από την άλλη κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για να κρατήσει τις οικογενειακές ισορροπίες, αποφασισμένη να μην έχουν τα παιδιά της να έχουν την επαναστατική παιδική ηλικία, που είχε εκείνη.

Ο γιος του Τζέι, ο Μίτσελ, είναι δικηγόρος, συζεί με τον σύντροφό του, Κάμερον και έχουν υιοθετήσει ένα κοριτσάκι με καταγωγή από το Βιετνάμ, τη Λίλι.  Στην περίπτωση τους, τα αντίθετα έλκονται καθώς ο Κάμερον είναι πιο ευαίσθητος ενώ ο Μίτσελ πιο προσγειωμένος.  Ισορροπούν όμως ο ένας τον άλλον ενώ η αφοσίωση τους ως γονείς, τους κάνει μια  μικρή οικογένεια. 

Η σειρά είναι αμερικανικής παραγωγής 2009 – 2010, που ο 1ος κύκλος θα ολοκληρωθεί σε 24 επεισόδια.

ΠΑΙΖΟΥΝ: Εντ Ο΄Νιλ,  Σοφία Βεργκάρα, Τζούλι Μπόουεν, Τάι Μπουρέλ, Τζέσε Τάιλερ Φέργκουσον, Έρικ Στόουνστριτ, Ρίκο Ροντρίγκεζ, Νόλαν Γκούλντι,  Σάρα Χίλαντ, Άριελ Γουίντερ, Όμπρεϊ Άντερσον – Έμονς.

  • H σειρά έκανε πρεμιέρα στο κανάλι ABC στις 23 Σεπτεμβρίου 2009 και συνεχίζεται με τον 8 κύκλο της . 
  • Οι   Κρίστοφερ Λόιντ και Στίβεν Λεβιτάν, δημιούργησαν  τη σειρά καθώς μοιράζονταν χαριτωμένες και παράξενες ιστορίες, που αφορούσαν τις δικές τους «μοντέρνες οικογένειες». Σκέφτηκαν ότι οι συγκεκριμένες ιστορίες θα μπορούσαν να γίνουν σενάριο για μια κωμική σειρά και ξεκίνησαν να δουλεύουν στην ιδέα μιας οικογένειας, η οποία θα παρακολουθείται σε στυλ σατυρικού βιβλίου («mockumentary»). Αργότερα αποφάσισαν ότι η σειρά θα μπορούσε να αναφέρεται σε τρεις οικογένειες, αντί μίας, και τις εμπειρίες τους. Ο αρχικός τίτλος της σειράς ήταν «My American Family» και οι δημιουργοί έστειλαν την ιδέα τους στα τρία από τα τέσσερα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα και τελικά το ABC ήταν αυτό, που έδωσε το «πράσινο φως» για τον πρώτο ολοκληρωμένο κύκλο.
  • Στον ρόλο του Τζέι, ο βετεράνος Εντ Ο’ Νιλ, γνωστός στο ελληνικό κοινό από τη σειρά «Παντρεμένοι με παιδιά».

Στον ρόλο της Γκλόρια, η εκρηκτική Σοφία Βεργκάρα.

  • Η σειρά έχει βραβευθεί το 2012 με Χρυσή Σφαίρα ως «Καλύτερη τηλεοπτική κωμωδία».

Έχει κερδίσει ΕΜΜΥ στην κατηγορία «Καλύτερη Κωμική Σειρά» πέντε συνεχείς χρονιές (2010 – 2014)  

Επίσης, κέρδισε βραβείο ΕΜΜΥ στην κατηγορία «Καλύτερη Αντρική Ερμηνεία σε Κωμική Σειρά» τρεις φορές, δυο φορές με τον Έρικ Στόουνστριτ και μία με τον Τάι Μπουρέλ καθώς και 2 βραβεία ΕΜΜΥ για την «Καλύτερη  Γυναικεία Ερμηνεία σε Κωμική Σειρά» για την Τζούλι Μπόουεν.

H σειρά τιμήθηκε με τέσσερα βραβεία ΕΜΜΥ για τη σκηνοθεσία, με 2 βραβεία ΕΜΜΥ για το σενάριο και με 5 βραβεία ΕΜΜΥ σε τεχνικές κατηγορίες.

  • Τον Ιούνιο του 2013, η ένωση «Writers Guild of America» κατέταξε τη σειρά “Modern Family” στο νούμερο 34 σε μια λίστα των 101 πιο καλογραμμένων τηλεοπτικών σειρών που γράφτηκαν ποτέ.
  • Η επιτυχία της σειράς την οδήγησε στη δέκατη θέση της λίστας με τις σειρές με τα μεγαλύτερα έσοδα για το 2012, αφού κέρδιζε 2,13 εκατομμύρια δολάρια ανά επεισόδιο.
  • Αυτή η μεγάλη επιτυχία μάλιστα είχε ως αποτέλεσμα και μια δικαστική μάχη το 2012 ανάμεσα στους ηθοποιούς της σειράς και την 20th Century Fox Television καθώς ζητούσαν να εξασφαλίσουν μεγαλύτερη αμοιβή ανά επεισόδιο. Οι ηθοποιοί δικαιώθηκαν και ο μισθός τους τριπλασιάστηκε.
  • Η πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Μισέλ Ομπάμα, σε μια συνέντευξή της είχε αναφέρει τη σειρά Modern Family ως την αγαπημένη της τηλεοπτική σειρά.
  •  Σε ρόλους γκεστ σταρ έχουν εμφανιστεί οι : Μάθιου Μπρόντερικ (Η πιο κουφή μέρα του Φέρις Μπιούλερ), Γκρεγκ Κινίαρ (Καλύτερα δεν γίνεται), Ματ Ντίλον (Κάτι τρέχει με τη Μαίρη), Έλεν Μπάρκιν (Το ερωτικό αντικείμενο του εγκλήματος) και ο βραβευμένος  με Χρυσή Σφαίρα, Έντουαρντ Νόρτον (Μαθήματα Αμερικανικής Ιστορίας) και η 2 φορές βραβευμένη με Χρυσή Σφαίρα και ΕΜΜΥ, Σέλεϊ Λονγκ (Cheers).

ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ 28 – 31/3 & 4-7/4/17

Τρίτη 28/3                                                                                                          

Επεισόδια 1 + 2  

Ο Τζέι προσπαθεί να προσαρμοστεί στον διαφορετικό τρόπο ζωής και στις συνήθειες της νέας του συζύγου, της Γκλόρια αλλά και του γιου της. Η Κλερ από την άλλη δεν έχει χρόνο να συμπαρασταθεί στον πατέρα της γιατί έχει να αντιμετωπίσει τα δικά της οικογενειακά δράματα! Ο Μίτσελ και ο Κάμερον αποφασίζουν να υιοθετήσουν ένα μωρό… Ο Φιλ αγοράζει ένα καινούριο ποδήλατο για τον γιο του αλλά καταφεύγει στο ψέμα όταν κάποιος κλέβει το ποδήλατο.  Ο Τζέι κάνει προσπάθειες για να έρθει πιο κοντά στον Μάνι, τον γιο της Γκλόρια.  Ο Κάμερον και ο Μίτσελ παρακολουθούν ειδικά μαθήματα ώστε να μπορούν να φροντίσουν σωστά τη Λίλι…

Τετάρτη 29/3                                                                                                    

Επεισόδια 3 + 4

Ο Τζέι καλεί τον Φιλ σε μια εκδρομή με θέμα τον αερομοντελισμό αλλά πολύ γρήγορα το μετανιώνει καθώς τα αποτελέσματα είναι καταστροφικά.  Ο Μάνι βρίσκεται στο σπίτι της Κλερ και εκείνη προσπαθεί να συνηθίσει την ιδέα ότι είναι πια, κατά κάποιο τρόπο, αδέλφια… Η Ντίντι, η μητέρα της Κλερ και του Μίτσελ, τους επισκέπτεται απροειδοποίητα, αποφασισμένη να συμφιλιωθεί με όλους αφού η τελευταία της εμφάνιση στον γάμο του πρώην συζύγου της με την Γκλόρια, δεν είχε αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις. Το οικογενειακό δείπνο στο σπίτι της Κλερ, μυρίζει… μπαρούτι…

***Στον ρόλο της Ντίντι, η 2 φορές βραβευμένη με Χρυσή Σφαίρα και ΕΜΜΥ, Σέλεϊ Λονγκ (Cheers)

Πέμπτη 30/3                                                                                                     

Επεισόδια 5 + 6

Όλη η οικογένεια είναι καλεσμένη στο σπίτι του Τζέι και της Γκλόρια για ένα Κυριακάτικο μπάρμπεκιου και λίγο ποδόσφαιρο. Όμως ένα περιστατικό ανάμεσα στον Μάνι και τον Λουκ, φέρνει σε αντιπαράθεση την Κλερ και την Γκλόρια, καταστρέφοντας το οικογενειακό κλίμα… Η Κλερ και ο Φιλ έχουν ανάμικτα αισθήματα για την πρώτη μέρα των παιδιών στο σχολείο. Ο Τζέι και η Γκλόρια διαφωνούν για το αν είναι κατάλληλα τα  ρούχα, που έχει επιλέξει ο Μάνι να φορέσει στο σχολείο ενώ ο Μίτσελ και ο Κάμερον δίνουν μεγάλες διαστάσεις σε ένα ασήμαντο πρόβλημα με τη Λίλι..

Παρασκευή 31/3                                                                                                            

Επεισόδια 7 + 8

Όλη η οικογένεια υποστηρίζει το νέο χόμπι του Μάνι, την ξιφασκία. Ο μικρός αποδεικνύεται ότι είναι αρκετά αριστοτεχνικός στο άθλημα αλλά ο  ενθουσιασμός του Τζέι πυροδοτεί μια παλιά παιδική πληγή του Μίτσελ. Εν τω μεταξύ, ο Φιλ είναι αποφασισμένος να ανακαλύψει τα καλά κρυμμένα ταλέντα του Λουκ… Η Κλερ έχει τη φήμη του ανθρώπου, που κάνει άσχημα δώρα. Αυτή τη φορά όμως, στην επέτειο του γάμου της με τον Φιλ, είναι αποφασισμένη να τον εκπλήξει και κανονίζει μια  μεγάλη έκπληξη.  Ο Μίτσελ και ο Κάμερον αποφασίζουν να βγουν  μετά από πολύ καιρό βράδυ με μια φίλη τους…

Τρίτη 4/4                                                                                                                            

Επεισόδια 9 + 10

Ο Κάμερον αποφασίζει να ντυθεί κλόουν στο πάρτι γενεθλίων του Λουκ, πιστεύοντας ότι θα έχει μεγάλη επιτυχία. Μια σειρά όμως από ατυχήματα προκαλούν το απόλυτο χάος στο πάρτι με αποτέλεσμα έναν τραυματισμό.  O Μάνι προσπαθεί με τις συμβουλές του Τζέι να εντυπωσιάσει ένα κορίτσι… Ο Φιλ και η Κλερ έχουν αγανακτήσει με τις αταξίες των παιδιών τους και απειλούν αυτή τη χρονιά να μη γιορτάσουν ως οικογένεια τα Χριστούγεννα αν δεν διορθώσουν τη συμπεριφορά τους. Ο Τζέι διστάζει  να γιορτάσει τα Χριστούγεννα σύμφωνα με τις παραδόσεις της Γκλόρια και του Μάνι. Ο Μίτσελ και ο Κάμερον βγάζουν στη Λίλι την πρώτη της φωτογραφία στην αγκαλιά του Άι – Βασίλη…

Τετάρτη 5/4                                                                                                                      

Επεισόδια 11 + 12

Ο πατέρας του Μάνι εμφανίζεται και φέρνει στον γιο του πολλά και υπερβολικά δώρα. Ο Μίτσελ και ο Κάμερον διαφωνούν στο πως να χειριστούν το βραδινό κλάμα της κόρης τους. Ο Φιλ αισθάνεται έντονους πόνους και μεταφέρεται στο νοσοκομείο… Η Γκλόρια καταστρώνει ένα σχέδιο για να ξεφορτωθεί ένα αγαπημένο αντικείμενο του Τζέι, που όμως εκείνη μισεί, από το σπίτι. Η Κλερ ζητάει από τον Φιλ να τιμωρήσει τον γιο τους επειδή κοίταζε κάποιες φωτογραφίες με γυμνές γυναίκες στον υπολογιστή, χωρίς όμως να ξέρει όλη την αλήθεια. Ο Μίτσελ θυμώνει με τον Κάμερον επειδή είναι υπερβολικά καλός και διαθέσιμος για όλους…

Πέμπτη 6/4                                                                                                                       

Επεισόδια 13 + 14

Ο Μίτσελ λέει στον Τζέι πως ένας από τους φίλους του είναι ομοφυλόφιλος με σκοπό να του δώσει ένα μάθημα. Η Κλερ απογοητεύεται στην προσπάθειά της να μάθει να χειρίζεται μια νέα συσκευή και η Γκλόρια επεμβαίνει με τον δικό της τρόπο στην προσωπική ζωή του Μάνι…  Η Κλερ αισθάνεται αποτυχημένη όταν συναντάει μια παλιά συνάδελφο της από τη δουλειά. Ο Τζέι και ο Κάμερον έχουν μια δυσάρεστη συνάντηση στο γυμναστήριο ενώ ο Μίτσελ προσπαθεί να δώσει νομικές συμβουλές στην Γκλόρια…

Παρασκευή 7/4                                                                                                                               

Επεισόδια 15 + 16

Είναι η Ημέρα των Ερωτευμένων. Ο Μίτσελ και ο Κάμερον προσπαθούν να κλείσουν στον Μάνι ένα ραντεβού με το κορίτσι, που του αρέσει.  Ο Τζέι και η Γκλόρια πηγαίνουν να δουν μια κωμική παράσταση. Ο Φιλ και η Κλερ αποφασίζουν να κάνουν μια ρομαντική απόδραση… Η Χέιλι έρχεται αντιμέτωπη με έναν τρομακτικό εξεταστή οδήγησης, στην τρίτη προσπάθειά της να πάρει δίπλωμα. Ο Φιλ και ο Λουκ αναζητούν έναν θησαυρό κάτω από το σπίτι. Ο Μάνι προσπαθεί να ξεπεράσει το φόβο του για τα τρενάκια στο λούνα παρκ ενώ η Λίλι λέει την πρώτη της λέξη…