current views are: 23

30 Μαρτίου 2017
Δημοσίευση10:13

Περιπέτεια κινουμένων σχεδίων: «Brave»

Υπέροχα τοπία και χρώματα, συναρπαστικά σκηνικά και μια έφηβη, κοκκινομάλλα πριγκίπισσα σε μια περιπέτεια κινουμένων σχεδίων. 

Δημοσίευση 10:13’

Υπέροχα τοπία και χρώματα, συναρπαστικά σκηνικά και μια έφηβη, κοκκινομάλλα πριγκίπισσα σε μια περιπέτεια κινουμένων σχεδίων. 

Υπέροχα τοπία και χρώματα, συναρπαστικά σκηνικά και μια έφηβη, κοκκινομάλλα πριγκίπισσα σε μια περιπέτεια κινουμένων σχεδίων. Η βραβευμένη ταινία «Brave» έρχεται στη μικρή μας οθόνη την Παρασκευή 31 Μαρτίου στις 21:50, στον Alpha.  

Η Μέριντα είναι η ατίθαση κόρη του γενναίου βασιλιά της Σκωτίας, Φέργκους και της δυναμικής βασίλισσας Έλινορ. Εκτός αυτού όμως, είναι και μια καταπληκτική τοξότης, που πέρα από το να πετυχαίνει πάντα με ακρίβεια το στόχο, είναι αποφασισμένη να χαράξει το δικό της μονοπάτι στη ζωή. Όταν όμως αψηφήσει ένα αρχαίο έθιμο, που είναι ιερό για τους ευέξαπτους άρχοντες της Σκωτίας, θύελλα αντιδράσεων θα προκληθεί σε ολόκληρη τη χώρα. Ο ογκώδης άρχοντας Μαγκάφιν, ο κατσούφης λόρδος Μάκιντος και ο δύστροπος λόρδος Ντίγκουολ θεωρούν ότι η Μέριντα φέρνει τα πάνω κάτω με την ασέβειά της και ζητούν την τιμωρία της. Η Μέριντα θα καταφύγει στην εκκεντρική γριά Μάγισσα για βοήθεια, όμως σύντομα διαπιστώνει ότι έτσι έχει μπλέξει σε μια ακόμα πιο επικίνδυνη κατάσταση, εξαιρετικά απειλητική για τη μητέρα της. Ο μόνος τρόπος να σωθεί, είναι τελικά να επιστρατεύσει κάτι περισσότερο από τη γενναιότητα που κυλάει στις  φλέβες της…

  • Όσκαρ®, Χρυσή Σφαίρα και βραβείο BAFTA καλύτερης ταινίας κινουμένων σχεδίων για τη χρονιά που προβλήθηκε.
  • Στο επίκεντρο της ταινίας που πραγματοποιήθηκε από την dreamteam της DisneyPixar (Toy Story, Finding Nemo, WallE, Up), εκτός από τα έντονα στοιχεία της σκωτσέζικης κουλτούρας, βρίσκεται η δυνατή σχέση μάνας κόρης που διατρέχει όλη την ιστορία.
  • H περήφανη στάση σώματος της Μέριντα είναι κάτι που απασχόλησε από την πρώτη στιγμή την ομάδα του animation. Οι καλλιτέχνες της Pixar τη σχεδίασαν να έχει ένα δυνατό κορμό και θώρακα ώστε να μπορεί να τραβάει πίσω το τόξο με άνεση, όταν σημαδεύει, ενώ ακολούθησαν ιδιαίτερη προσέγγιση στην απόδοση της ατίθασης κίνησης των μαλλιών της. Επιπλέον, η ομάδα σχεδιασμού εξασκήθηκε στην ξιφασκία, την τοξοβολία, φόρεσε κιλτ, έκανε ιππασία, επισκέφτηκε τον ζωολογικό κήπο, παρακολούθησε διαλέξεις περί σκωτσέζικης προφοράς, μελέτησε εμβληματικά και σύγχρονα φιλμ που διαδραματίζονται στη χώρα, ενώ είδε πολλά ντοκιμαντέρ με θέμα τις αρκούδες και τα άλογα. Ο ίδιος ο σκηνοθέτης παρέδιδε εβδομαδιαία μαθήματα στην ξιφασκία, ενώ πολλές φορές η ομάδα αναπαριστούσε τις σκηνές με τα ξίφη για να καταγράψει τις κινήσεις.
  • Τα εντυπωσιακά κουστούμια είχαν κι αυτά τις απαιτήσεις τους. Η ομάδα των τεχνικών είχε καθιερώσει να φοράνε όλοι κιλτ κάθε Παρασκευή, συμπεριλαμβανομένου και του σκηνοθέτη, όχι μόνο για να μπαίνουν στο κλίμα αλλά και για να βιντεοσκοπούνται οι κινήσεις του υφάσματος και να γίνεται ανάλυση της συμπεριφοράς της περίφημης φορεσιάς.

BRAVE

Disney Cinema

Μεταγλωττισμένο

Περιπέτεια κινουμένων σχεδίων αμερικανικής παραγωγής 2012

Σκηνοθεσία: Μαρκ Άντριους, Μπρέντα Τσάπμαν

Σενάριο: Μαρκ Άντριους, Μπρέντα Τσάπμαν, Στιβ Πέρσελ, Άιριν Μέσκι

Φωνές δανείζουν οι: Ιωάννα Πηλιχού, Σάκης Μπουλάς, Τηλέμαχος Κρεβάικας, Βίνα Παπαδοπούλου, Χρήστος Θάνος, Φοίβος Ρίμενας, Στέλιος Ψαρουδάκης, Νίκος Νίκας

(Φωνές αγγλόφωνης έκδοσης: Κέλλυ ΜακΝτόναλντ, Έμμα Τόμσον, Μπίλλυ Κόνολι, Τζούλι Γουόλτερς, Ρόμπι Κολτρέιν, Κέβιν ΜακΚιντ, Κρεγκ Φέργκιουσον)

Διάρκεια: 81 λεπτά


σχετικα αρθρα