current views are: 9

7 Απριλίου 2017
Δημοσίευση16:19

«Γλυκές Αλχημείες»: Φύλλο σε τρεις εκδοχές

O Στέλιος Παρλιάρος και οι «Γλυκές Αλχημείες» σε μια εκπομπή όπου το φύλλο γίνεται… ο καλύτερος φίλος

Δημοσίευση 16:19’

O Στέλιος Παρλιάρος και οι «Γλυκές Αλχημείες» σε μια εκπομπή όπου το φύλλο γίνεται… ο καλύτερος φίλος

O Στέλιος Παρλιάρος και οι «Γλυκές Αλχημείες» σε μια εκπομπή όπου το φύλλο γίνεται… ο καλύτερος φίλος, το Σάββατο 8 Απριλίου  στις 19.00 στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Φύλλο σε τρεις εκδοχές, όλες τους υπέροχες και γεμάτες γλύκα. Λαχταριστή τάρτα από χωριάτικο φύλλο ολικής άλεσης, γεμιστή με κρέμα αμυγδάλου – σοκολάτας και αχλάδια κομπόστα. Πρωτότυπη μηλόπιτα σε φύλλο σφολιάτας και συγκλονιστικά πιτάκια από φύλλο κρούστας γεμισμένα με ανθότυρο και σταφίδες. Η εναλλακτική και γρήγορη συνταγή της ημέρας είναι όπως πάντα πανεύκολη και άκρως υγιεινή: τρίγωνες σοκολάτες με ταχίνι, μέλι και ξηρούς καρπούς.

Η τάρτα με σοκολάτα και αχλάδια είναι ο ορισμός της απόλαυσης σε όλα τα επίπεδα. Στη βάση, χωριάτικο φύλλο ολικής άλεσης, τραγανό και πλούσιο σε φυτικές ίνες. Στη γέμιση, υπέροχη κρέμα με αλεσμένα αμύγδαλα, σοκολάτα, ζάχαρη άχνη και μεθυστικό άρωμα από ρούμι. Πάνω από την κρέμα αμυγδάλου, ολόκληρα αχλάδια που έχουν βράσει σε κόκκινο κρασί. Μια τάρτα έργο τέχνης, με διαφορετικές υφές, γεύσεις και αρώματα που δένουν μεταξύ τους απολύτως αρμονικά. 

Η δεύτερη συνταγή της ημέρας είναι η μηλόπιτα με σφολιάτα. Περιέχει φυσικά, φρέσκα μήλα αλλά και χαλβά, καρύδια, σταφίδες και αρκετή κανέλα για υπέροχο άρωμα. Αξίζει να τη δοκιμάσετε, ειδικά αν έχετε βαρεθεί την κλασική εκδοχή της μηλόπιτας.

Η πιο γλυκιά έκπληξη αυτού του Σαββάτου κρύβεται σε κομψά ατομικά  πιτάκια από φύλλο κρούστας. Μέσα τους μια πρωτότυπη γέμιση από ανθότυρο, τυρί κρέμα, μέλι, σταφίδες και σε ένα συνδυασμό που… κερδίζει τις εντυπώσεις.

Για το τέλος, τριγωνικά γλυκίσματα από σοκολάτα, ταχίνι, μέλι και ξηρούς καρπούς. Δε χρειάζονται καν ψήσιμο και αποτελούν ένα τέλειο και θρεπτικό σνακ για κάθε στιγμή που χρειάζεται λίγη γλύκα. 

Όποιο είδος φύλλου κι αν προτιμάτε, σίγουρα μια από αυτές τις συνταγές θα γίνει η αγαπημένη σας!