current views are: 39

7 Απριλίου 2017
Δημοσίευση19:22

«Ψάχνοντας τον Νέμο»: Ταινία κινουμένων σχεδίων στον Alpha

Χιούμορ, περιπέτεια, κύματα, αντανακλάσεις, χρώματα και όλο το ζωικό και φυτικό βασίλειο του βυθού, ξεδιπλώνονται στην μικρή οθόνη

Δημοσίευση 19:22’

Χιούμορ, περιπέτεια, κύματα, αντανακλάσεις, χρώματα και όλο το ζωικό και φυτικό βασίλειο του βυθού, ξεδιπλώνονται στην μικρή οθόνη

Χιούμορ, περιπέτεια, κύματα, αντανακλάσεις, χρώματα και όλο το ζωικό και φυτικό βασίλειο του βυθού, ξεδιπλώνονται στην μικρή οθόνη την Κυριακή 9 Απριλίου, στις 21:00, μέσα από την κωμική περιπέτεια «Ψάχνοντας τον Νέμο», στον Alpha.

Ο Μάρλιν και ο γιος του Νέμο, δύο τροπικά ψαράκια, ζουν σε μια ασφαλή γειτονιά του ωκεανού. Κάποια μέρα, ο Νέμο ξεφεύγει από τον υπερπροστατευτικό πατέρα του και εξερευνά την απέραντη θάλασσα, καταλήγοντας στο… ενυδρείο ενός οδοντιάτρου! Απελπισμένος ο Μάρλιν προσπαθεί να τον βρει. Ξεκινά μια πραγματική οδύσσεια με δεκάδες εμπόδια και κινδύνους. Ευτυχώς γι’ αυτόν στο δρόμο του θα γνωρίσει την Ντόρι. Το πιο καλόκαρδο, αλλά και το πιο αφηρημένο ψάρι του πλανήτη που θα τον πείσει ότι όλα γίνονται όπως εσύ τα θέλεις, αρκεί να το πιστεύεις πραγματικά!

Η τεράστια καλλιτεχνική και εισπρακτική επιτυχία, που επανακαθόρισε το είδος του animation και κατέρριψε όλα τα ρεκόρ της εποχής της, κρατώντας ακόμα την πρωτιά σε κάποια από αυτά ακόμα και σήμερα! Οι βραβευμένοι με Όσκαρ® παραγωγοί του Μπαμπούλα Α.Ε. και του Toy story εξελίσσουν εντυπωσιακά την τεχνολογία του computer animation σε μια υποβρύχια περιπέτεια με χιούμορ, συγκίνηση και αξιολάτρευτους χαρακτήρες, που σίγουρα γράφουν ιστορία! Για να αποδώσουν σωστά το υποθαλάσσιο περιβάλλον, οι συντελεστές της ταινίας έκαναν μελέτες ωκεανογραφίας επί τρία χρόνια, έκαναν καταδύσεις οι ίδιοι, ενώ παράλληλα, εγκατέστησαν ένα τεράστιο ενυδρείο στα στούντιο της Pixar, για να παρακολουθούν τις αποχρώσεις του νερού μέσα από το φως. Το αποτέλεσμα; Ένα μαγευτικό ταξίδι, που θα παρέσυρε και τον ίδιο τον Κουστό, με ήρωες τις πιο αστείες… φάτσες της θάλασσας! Οι κοραλλιογενείς ύφαλοι, δεν είναι ένα στατικό περιβάλλον αλλά οργανική ζωή, και έπρεπε να αποδοθούν αναλόγως.

Πλήθος υποψηφιοτήτων και βραβείων και θρίαμβος στα Όσκαρ® με τη διάκρισή του ως καλύτερου animation της χρονιάς. 

ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΝΕΜΟ (FINDING NEMO)

Μεταγλωττισμένο

Κωμική περιπέτεια αμερικανικής παραγωγής 2003

Σκηνοθεσία: Άντριου Στάντον, Λι Ούνκριχ

Σενάριο: Άντριου Στάντον

Φωνές μεταγλώττισης: Θοδωρής Αθερίδης, Ντίνος Σούτης, Δήμητρα Παπαδοπούλου, Σωκράτης Ντούνης

(Φωνές αγγλόφωνης έκδοσης: Άλμπερτ Μπρουκς, Έλεν ΝτεΤζένερις, Αλεξάντερ Γκουλντ, Γουίλεμ Νταφόε, Τζέφρυ Ρας)

Διάρκεια: 90 λεπτά