current views are: 19

12 Απριλίου 2017
Δημοσίευση10:13

«Θα ζήσω» με τον Σον Πεν στον Alpha

Μεγάλα ερωτήματα και μεγάλες ερμηνείες έρχονται τη Μ. Πέμπτη 13 Απριλίουστις 23:30, στη δραματική ταινία «Θα ζήσω», στον Alpha.

 

Δημοσίευση 10:13’

Μεγάλα ερωτήματα και μεγάλες ερμηνείες έρχονται τη Μ. Πέμπτη 13 Απριλίουστις 23:30, στη δραματική ταινία «Θα ζήσω», στον Alpha.

 

Μεγάλα ερωτήματα και μεγάλες ερμηνείες έρχονται τη Μ. Πέμπτη 13 Απριλίου, στις 23:30, στη δραματική ταινία «Θα ζήσω», στον Alpha.

Η Αδελφή Έλεν, μια κοινωνικά ευαίσθητη καλόγρια από τη Νέα Ορλεάνη, έρχεται σε επαφή με τον Μάθιου, έγκλειστο στις φυλακές της Λουιζιάνα για το φόνο ενός νεαρού ζευγαριού.
Ο Μάθιου ζητά τη βοήθειά της για να αλλάξει την ποινή του από θανατική σε ισόβια, αφού επιμένει ότι δεν διέπραξε το αποτρόπαιο έγκλημα για το οποίο κατηγορείται. Παρά τα σεξιστικά και ρατσιστικά του παραληρήματα αλλά και την επιθετική του συμπεριφορά,
η Αδελφή Έλεν αποφασίζει να ψάξει την υπόθεση περισσότερο. Σύντομα, όμως, θα βρεθεί αντιμέτωπη με τους δικούς της προσωπικούς δαίμονες, που θα θέσουν σε δοκιμασία, όχι μόνο τη σχέση της με τον Μάθιου αλλά και με τον ίδιο της τον εαυτό, την πίστη και
το βαθύτερο νόημα της ζωής της…

Βασισμένη σε πραγματική ιστορία, η ταινία προκάλεσε μεγάλη αίσθηση, όχι μόνο για τη δύναμη της ιστορίας και των ερμηνειών αλλά και για το επίμαχο θέμα της θανατικής ποινής που έφερε στην επιφάνεια. Όσκαρ® Α’ Γυναικείου Ρόλου για τη Σούζαν Σαράντον και τρεις ακόμα υποψηφιότητες: Α’ Ανδρικού (Σον Πεν), σκηνοθεσίας (Τιμ Ρόμπινς) και τραγουδιού (Μπρους Σπρίνγκστιν, “Dead Man Walking”).

ΘΑ ΖΗΣΩ (DEAD MAN WALKING)

Δραματική ταινία αμερικανικής παραγωγής 1995

Σκηνοθεσία: Τιμ Ρόμπινς

Σενάριο: Χέλεν Πρίτζιν, Τιμ Ρόμπινς

Ηθοποιοί: Σούζαν Σαράντον, Σον Πεν, Ρόμπερτ Πρόσκυ

Διάρκεια: 111 λεπτά