current views are: 7

19 Απριλίου 2017
Δημοσίευση16:19

Σειρά ντοκιμαντέρ στην ΕΡΤ1 – β΄ κύκλος

 Συναντήσεις με αξιοσημείωτους ανθρώπους

 

Δημοσίευση 16:19’

 Συναντήσεις με αξιοσημείωτους ανθρώπους

 

ΣΕΙΡΑ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ – Β΄ ΚΥΚΛΟΣ

 Συναντήσεις με αξιοσημείωτους ανθρώπους

Τον δεύτερο κύκλο της επιτυχημένης σειράς ντοκιμαντέρ «Συναντήσεις με αξιοσημείωτους ανθρώπους», έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι τηλεθεατές κάθε Πέμπτη, από τη συχνότητα της ΕΡΤ1.

Πρόκειται για σειρά 12 ντοκιμαντέρ του Μενέλαου Καραμαγγιώλη, όπου πρωταγωνιστούν ήρωες μίας σκοτεινής και δύσκολης καθημερινότητας, χωρίς καμιά προοπτική και ελπίδα. Nεαροί άνεργοι επιστήμονες, άστεγοι, ανήλικοι φυλακισμένοι, κυνηγημένοι πρόσφυγες, Έλληνες μετανάστες στη Γερμανία, που όμως καταφέρνουν να διαχειριστούν τα αδιέξοδα της κρίσης και βρίσκουν τελικά το φως στην άκρη του τούνελ. Η ελπίδα και η αισιοδοξία τελικά θριαμβεύουν μέσα από την προσωπική ιστορία τους που εμπνέει.

Τα 12 ντοκιμαντέρ έχουν αρχίσει να προβάλονται σε διεθνή φεστιβάλ με υμνητικές κριτικές και έχουν προκαλέσει το ενδιαφέρον ξένων τηλεοπτικών σταθμών και πανεπιστημίων διεθνώς. Ήδη έχουν αρχίσει να προβάλονται σε σχολεία, πανεπιστήμια, φυλακές κ.ά.

Ημερομηνία μετάδοσης: Πέμπτη 20 Απριλίου 2017, στις 23:00

Επεισόδιο 3ο: «Η βαμβακερή μου οικογένεια»

Γυναίκες με ανήλικα παιδιά κι άλλες σε κατάσταση εγκυμοσύνης, ασυνόδευτες, διωγμένες για πολιτικούς λόγους από τις χώρες τους, βρίσκουν καταφύγιο σε ένα ξενώνα στη Συγγρού, όπου μια ομάδα ειδικών τις βοηθάει να ενταχτούν και να αναζητήσουν τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς τους που βρίσκονται διασκορπισμένα σε άλλες χώρες. Οι γυναίκες αυτές, που δεν είχαν άλλη επιλογή πέρα από την εξορία, βρίσκουν στον ξενώνα προσφύγων την αναγκαία υποστήριξη για να προσδιορίσουν το μέλλον τους σε μια άγνωστη ήπειρο με νόμιμους τρόπους.

Σενάριο-σκηνοθεσία: Μενέλαος Καραμαγγιώλης.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιώργος Μιχελής.

Μοντάζ: Δημήτρης Πεπονής.

Ήχος: Στέλιος Μπουζιώτης.

Βοηθός σκηνοθέτης: Παναγιώτης Παπαφράγκος.