Όπως έγραψε η Wall Street Journal, ο Ρούπερτ Μέρντοκ κινείται για να  πουλήσει όλες τις βρετανικές εφημερίδες που κατέχει, χτυπημένος από το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών.
Ο όμιλος Μέρντοκ στη Βρετανία εκδίδει πλέον (μετά το κλείσιμο της "News of the World") τις εφημερίδες "Sun", "Sunday Times" και "Times of London". Δυστυχώς όμως, σύμφωνα με το δημοσίευμα, δεν βρίσκει αγοραστή σε αυτούς τους διεθνώς χαλεπούς καιρούς.

Με το φτωχό μου το μυαλό, σκέφτηκα ότι αυτή η απόφαση του Μέρντοκ αποτελεί μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για κάποιο Έλληνα εκδότη- πρώτο σκέφτηκα τον Μιχάλη Ανδρουλιδάκη, ως πολυπράγμονα και ταλαντούχο και σε θέματα εκτός τύπου, πχ στα χρηματιστηριακά και τις οικοδομές.

Συνειρμικά θυμήθηκα ότι κάπου διάβασα πως σχεδιάζει να εκδώσει και πολιτικό φύλλο προς τον Σεπτέμβριο. Ο συνειρμός οδήγησε σε ρεπορτάζ και πληροφορήθηκα ότι ο κ. Ανδρουλιδάκης, παρά τις διάφορες εκκρεμότητες που έχει με αρχές της χώρας, όντως σχεδιάζει να εκδώσει το «αδελφάκι» της Εξέδρας.

Μόνον που στο κτίριο (της Εξέδρας) πίσω από τα γραφεία του ΔΟΛ όπου έχει στεγάσει τα (φρέσκα) όνειρά του πηγαινοέρχονται κάτι... απίθανοι τύποι με τους οποίους οι επαγγελματίες που σκέφτηκαν να εργαστούν για το στήσιμο μιας πολιτικής εφημερίδας, δεν καταφέρνουν να συνεννοηθούν και σκέφτονται να αποχωρήσουν.

Όταν (και όχι αν) γίνει αυτό, η κατάρρευση των σχεδίων για νέο ελληνικό πολιτικό φύλλο, εικάζω ότι ενδεχομένως ανοίγει τον δρόμο να προσπαθήσει στο εξωτερικό. Η κρίση εξάλλου δημιουργεί ευκαιρίες...

ΧΡ.ΑΝ