Οι εκλογές της 8ης Ιονίου στην Αγγλίαοι οποίες σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις θα δημιουργήσουν νέο πολιτικό χάρτη στην χώρα με την συρρίκνωση του εργατικού κόμματος και την εξαφάνιση του ευρωσκεπτικιστικού κόμματος της ανεξαρτησίας, είναι το πρώτο θέμα της εκπομπής του Λάμπη Τσιριγωτάκη «Στους ήχους του Μπιγκ Μπεν», η οποία θα προβληθεί το Σάββατο 20 Μαΐου στις 16.00 στην ΕΡΤ1.

Στο πλαίσιο των εκλογών περιλαμβάνεται το ενδιαφέρον ρεπορτάζ για τον καθοριστικό ρόλο που θα έχουν οι ψήφοι των ελληνοκυπρίων στις εκλογικές περιφέρειες του Βόρειου Λονδίνου όπου ο ένας στους έξι ψηφοφόρους είναι ελληνοκυπριακής καταγωγής. «Στις προηγούμενες εκλογές το 2015 εκλέχτηκα με πλειοψηφία μόνο 1086 ψήφων, και τώρα οι ψήφοι των ελληνοκυπρίων θα είναι κρίσιμες για την επανεκλογή μου», δηλώνει στην εκπομπή η υποψήφια του εργατικού κόμματος στην περιοχή ΕΝΦΙΛΝΤ του Βόρειου Λονδίνου Τζόαν Ράιαν

Τα άλλα θέματα της εκπομπής

Έκθεση με τα άγνωστα έργα του Πάμπλο Πικάσο εμπνευσμένα από τον μύθο του Μινώταυρου

Η ρωσική επανάσταση μέσα από νέα στοιχεία, έγγραφα, μαρτυρείς και αντικείμενα, στην έκθεση της βρετανικής βιβλιοθήκης του Λονδίνου.

Ο Έλληνας επιστήμονας ερευνητής Δρ Γιώργος Μυλωνάς μιλάει για δυο εφευρέσεις του, δυο ρομποτικούς μηχανισμούς. Ο ένας για την διάγνωση του έγκαιρου στο έντερο και στο στομάχι, και ο άλλος δημιουργεί το έξυπνο χειρουργείο για να αποτρέπονται λάθη των γιατρών και των νοσοκόμων στην διάρκεια των εγχειρήσεων.