current views are: 10

22 Μαΐου 2017
Δημοσίευση14:43

Στον Ιβάν Σαββίδη το 19,6% του MEGA

Το 19,6% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ αγόρασε σύμφωνα με πληροφορίες εταιρεία των συμφερόντων του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη.

Δημοσίευση 14:43’

Το 19,6% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ αγόρασε σύμφωνα με πληροφορίες εταιρεία των συμφερόντων του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη.

Το 19,6% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ (τηλεοπτικός σταθμός MEGAαγόρασε σύμφωνα με πληροφορίες εταιρεία των συμφερόντων του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη.

Έπειτα από τη μεταβίβαση, η οικογένεια Μπόμπολα κατέχει πλέον το 13,09% των μετοχών του MEGA και ο ομογενής επιχειρηματίας γίνεται μεγαλομέτοχος του σταθμού. Συμπληρώνεται ότι το ποσοστό της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ που παρέμεινε στην ιδιοκτησία του κ. Μπόμπολα δεν πουλήθηκε γιατί είναι υποθηκευμένο στις τράπεζες. 

Η εταιρεία ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ επιβεβαιώνει την πώληση με χρηματιστηριακή ανακοίνωση που εξέδωσε:

«Η ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι την 22.5.2017 η μέτοχος εταιρεία με την επωνυμία ΠΗΓΑΣΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ γνωστοποίησε ότι περιόρισε τη συμμετοχή της στο μετοχικό κεφάλαιο της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. σε ποσοστό 13,0961%, διατηρώντας 13.200.000 μετοχές με ισάριθμες  ψήφους. Το ποσοστό συμμετοχής της ΠΗΓΑΣΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε. πριν τη μεταβολή ανερχόταν σε 32,7321%».​

Έγκυρες πηγές εκτιμούν πως η εν λόγω συμφωνία είναι η απαρχή μεγάλων εξελίξεων στα ελληνικά ΜΜΕ καθότι ο Ιβάν Σαββίδης είναι ένας από τους ελάχιστους «παίχτες» που διαθέτουν άφθονο ρευστό. Επίσης, η συγκεκριμένη συμφωνία αποτελεί και μια αχτίδα αισιοδοξίας για τους εργαζόμενους στον ΠΗΓΑΣΟ, καθώς όχι μόνο μπαίνει φρέσκο χρήμα στην εταιρεία, αλλά προχωράει και η συμφωνία με τον Σαββίδη που είχε κολλήσει λόγω τραπεζικών προσκομμάτων. Δεν είναι «γάμος», αλλά μπορούμε να πούμε πλέον επίσημα πως πρόκειται για «αρραβώνα» μεταξύ Μπόμπολα και Σαββίδη

Ανακοίνωση για τις τελευταίες εξελίξεις έβγαλε και η Νέα Δημοκρατία, η οποία αναφέρει πως «παλιά και νέα διαπλοκή κινούνται χέρι – χέρι», εξαπολύοντας ταυτόχρονα πυρά στην κυβέρνηση.