current views are: 21

3 Ιουνίου 2017
Δημοσίευση20:21

Το «Νεκροταφείο αυτοκινήτων» στο «Θέατρο της Κυριακής στο Τρίτο»

Το θεατρικό έργο «Νεκροταφείο αυτοκινήτων» του Ισπανού συγγραφέα Φερνάντο Αραμπάλ, έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι ακροατές του Τρίτου Προγράμματος, την Κυριακή 4 Ιουνίου 2017 και ώρα 22:00.

Δημοσίευση 20:21’

Το θεατρικό έργο «Νεκροταφείο αυτοκινήτων» του Ισπανού συγγραφέα Φερνάντο Αραμπάλ, έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι ακροατές του Τρίτου Προγράμματος, την Κυριακή 4 Ιουνίου 2017 και ώρα 22:00.

Το θεατρικό έργο «Νεκροταφείο αυτοκινήτων» του Ισπανού συγγραφέα Φερνάντο Αραμπάλ, έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι ακροατές του Τρίτου Προγράμματος, την Κυριακή 4 Ιουνίου 2017 και ώρα 22:00.

«Το «Νεκροταφείο αυτοκινήτων», αποπειράται ούτε λίγο ούτε πολύ, μια διασκευή των Παθών του Χριστού, όπως τα βλέπουν τα παιδιάστικα μάτια του Αραμπάλ, τοποθετώντας τη δράση τους σε ένα γκροτέσκο χώρο, άθλιο και βρώμικο: σε ένα εγκαταλελειμμένο νεκροταφείο παλιών αυτοκινήτων, που λειτουργεί ωστόσο ως ξενοδοχείο πολυτελείας… Ο ήρωας, ο Εμανού (Εμμανουήλ), ένας τρομπετίστας, είναι ο αρχηγός ενός γκρουπ τριών μουσικών. Ο Εμανού θέλει να είναι καλός. Αυτή η επιθυμία δείχνεται περισσότερο σαν κάτι αόριστο, παρά σαν μια λογική πεποίθηση. Απαγγέλει το πιστεύω του για την καλοσύνη μηχανικά: {Όταν είσαι καλός, νιώθεις μια μεγάλη εσωτερική ευφορία, χάρις στη γαλήνη που πλημμυρίζει το πνεύμα σου, όταν ξέρεις πως πλησιάζεις προς την ιδεώδη ανθρώπινη εικόνα}, στο τέλος του έργου όμως, ξεχνάει το κείμενο κι όταν πάει να το απαγγείλει, όσο κι αν προσπαθεί, δεν μπορεί να το θυμηθεί…» Μάρτιν Έσλιν: «Το θέατρο του παραλόγου» 

Η ηχογράφηση μεταδόθηκε πρώτη φορά από το Πρώτο Πρόγραμμα και την εκπομπή «Μικρή Αυλαία», τον Μάιο του 1988.

Μετάφραση: Παύλος Μάτεσις.

Μουσική σύνθεση: Γιώργος Τσαγκάρης.

Ρύθμιση ήχου:  Μίνως Μαμαγκάκης.

Επιμέλεια παραγωγής: Δημήτρης Φραγκουδάκης.

Παραγωγή: Βίκυ Μουνδρέα.

Ραδιοσκηνοθεσία: Κώστας Μπάκας.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Αντώνης Αντωνίου, Βέρα Κρούσκα, Ντίνος Δουλγεράκης, Σοφία Ολυμπίου, Τζέσυ Παπουτσή, Θάνος Καληώρας, Νίκος Μπουσδούκος, Δημήτρης Αθανασόπουλος, Αμίλιος Μεσίδης, Κώστας Καστανάς, Θόδωρος Σκούρτας.

Επιμέλεια εκπομπής: Μάρα Καλούδη.


σχετικα αρθρα