current views are: 5

23 Ιουνίου 2017
Δημοσίευση09:52

Europe: Το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής και ο Ντόναλντ Τραμπ

Το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής με φόντο την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ.

Δημοσίευση 09:52’

Το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής με φόντο την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ.

Το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής με φόντο την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να αποσύρει τις ΗΠΑ από τη διεθνή συμφωνία των Παρισίων, οι πιθανές επιπτώσεις τα επόμενα χρόνια και η θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι τα βασικά θέματα της εκπομπής «EUROPE» που θα μεταδοθεί αυτό το Σάββατο 24 Ιουνίου 2017 και ώρα 13.30 από τη συχνότητα της ΕΡΤ1.

H Συμφωνία των Παρισίων για την κλιματική αλλαγή αποτελεί την πρώτη οικουμενική και νομικά δεσμευτική παγκόσμια συμφωνία για το κλίμα. Στις 22 Απριλίου 2016 η Ευρωπαϊκή Ένωση υπέγραψε την συμφωνία των Παρισίων που τέθηκε σε ισχύ τον περασμένο Νοέμβριο καθώς την επικύρωσαν τουλάχιστον 55 χώρες. Ωστόσο, πριν από λίγες ημέρες ο Αμερικανός πρόεδρος  ανακοίνωσε την απόφαση να αποσύρει τη χώρα του από τη διεθνή συμφωνία.

Ποιές οι επιπτώσεις από  την απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης; Γιατί ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, τη χαρακτήρισε μοιραίο λάθος; Είναι η μάχη για το κλίμα η μάχη του αιώνα όπως υποστηρίζουν πολλοί; Τι είναι το φαινόμενο της αστικής θερμικής νησίδας και πως επηρεάζει την ζωή στις μεγάλες πόλεις; Ποιους στόχους βάζουν Κομισιόν και Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έως το 2030;

Πόσο πιθανό είναι να υπάρξουν παγκόσμιες συγκρούσεις για τρόφιμα λόγω κλιματικής αλλαγής στο μέλλον; Η πράσινη οικονομία μπορεί να είναι η λύση;

Επιπλέον, στην εκπομπή μπορείτε να παρακολουθήσετε:

– Ποιες οι προβλέψεις για τις κλιματικές συνθήκες στην Ελλάδα την περίοδο 2020-2050; Πώς θα επηρεάσει η κλιματική αλλαγή το φυσικό και αστικό περιβάλλον; Οι πιθανές επιπτώσεις στον τουρισμό και στο σύνολο της οικονομίας.

Καλεσμένοι στο στούντιο ο καθηγητής Φυσικής της Ατμόσφαιρας Χρήστος Ζερεφός, ο καθηγητής Οικονομικής θεωρίας Τάσος Ξεπαπαδέας  και ο πρώην ευρωβουλευτής Νίκος Χρυσόγελος.

Για το θέμα της κλιματικής αλλαγής μιλά αποκλειστικά στην  εκπομπή η συμπρόεδρος της Ευρωομάδας των Πρασίνων Ρεβέκκα Χαρμς.

– Η επόμενη ημέρα της συμφωνίας στο Eurogroup. Τα δεδομένα, τα σημεία κλειδιά,  οι στόχοι  και  προοπτικές για την ελληνική οικονομία τα προσεχή χρόνια.

– Kατάργηση των τελών περιαγωγής. Τώρα μπορείτε να τηλεφωνήσετε, να στείλετε μήνυμα και να «σερφάρετε» από οπουδήποτε στην Ευρωπαϊκή Ένωση με την ίδια τιμή που ισχύει στη χώρα σας.

Καλεσμένοι στο στούντιο ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης  και ο αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Κωνσταντίνος Κυρανάκης. Επίσης, ο Πορτογάλος ευρωβουλευτής του Λαϊκού Κόμματος Πάουλο Ρανζέλ μιλά αποκλειστικά στην εκπομπή.