current views are: 6

4 Ιουλίου 2017
Δημοσίευση18:50

Κάλεσμα σε έκτακτη γενική συνέλευση των δημοσιογράφων στην ΕΡΤ

Κάλεσμα στους δημοσιογράφους της ΕΡΤ ​για τη διενέργεια γενικής συνέλευσης την Τετάρτη απηύθυνε ο εκπρόσωπος του Νίκος Κορόβηλας έπειτα από τη συνέλευση της ΕΣΗΕΑ που αποφασίστηκε η διεξαγωγή απεργίας μόνο στη δημόσια τηλεόραση.

Δημοσίευση 18:50’

Κάλεσμα στους δημοσιογράφους της ΕΡΤ ​για τη διενέργεια γενικής συνέλευσης την Τετάρτη απηύθυνε ο εκπρόσωπος του Νίκος Κορόβηλας έπειτα από τη συνέλευση της ΕΣΗΕΑ που αποφασίστηκε η διεξαγωγή απεργίας μόνο στη δημόσια τηλεόραση.

Κάλεσμα στους δημοσιογράφους της ΕΡΤ για τη διενέργεια γενικής συνέλευσης την Τετάρτη απηύθυνε ο εκπρόσωπος του Νίκος Κορόβηλας έπειτα από τη συνέλευση της ΕΣΗΕΑ που αποφασίστηκε η διεξαγωγή απεργίας μόνο στη δημόσια τηλεόραση.

Η ανακοίνωση του κ. Κορόβηλα:

«Στη σημερινή γενική συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ για ακόμη μια φορά μέσα από την όλη διαδικασία, τελικά επιλέχθηκε η λύση της γενικής απεργίας στον κλάδο. Οι δημοσιογράφοι σε όλα τα Μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι μετέωροι και αγωνιούν για το μέλλον τους τώρα, περισσότερο από ποτέ, διότι προστέθηκε σε όλα τα άλλα (ανεργία-ανασφάλεια-περικοπές μισθών κτλ) η απειλή για την ίδια τους την επιβίωση .

Τώρα, επομένως, περισσότερο από ποτέ η ενότητα και η δυναμική σε έναν αγώνα διαρκείας με προοπτική, είναι η μοναδική λύση.

Προσωπικά αλλά και όλοι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, είμαστε διατεθειμένοι να συμμετέχουμε δυναμικά σε ένα ενωτικό αγώνα για όλους τους δημοσιογράφους.

Δεν είμαστε όμως διατεθειμένοι να ακολουθήσουμε, υστερόβουλα πολιτικά παιχνίδια ή λογικές και πρακτικές που θέλουν να διασπάσουν την ενότητα του αγώνα, για να μην υπάρξει στο τέλος κανένα αποτέλεσμα.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα με την επικεφαλής του πλειοψηφικού συνδυασμού, Μαρία Αντωνιάδου, πληροφορήθηκα ότι στόχος της είναι να γίνει απεργία μόνο στα Δημόσια ΜΜΕ, τα οποία μέχρι σήμερα αποτελούν τον μοναδικό αιμοδότη του ΕΔΟΕΑΠ.

Με βάση τα παραπάνω διεμήνυσα στην προεδρεύουσα την ΕΣΗΕΑ ότι η πρότασή της (ή άποψή της) για απεργία μόνο στα Δημόσια ΜΜΕ είναι ανεδαφική, άδικη αλλά και αναποτελεσματική. Θεωρώντας καλοπροαίρετη και όχι υποβολιμαία αυτή την απόφαση δηλώνω ότι οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ (Τηλεόραση και Ραδιόφωνο) θα αποφασίσουν μόνοι τους δίχως πατρωνίες και υποκινούμενες αποφάσεις από άλλα κέντρα.

Η απόφασή αυτή θα είναι δεσμευτική για όλους. Δηλώνουμε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε σε κανέναν να γίνει η ΕΡΤ, έρμαιο σε ύποπτα πολιτικά παιχνίδια.

Οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ καλούνται την Τετάρτη 5 Ιουλίου σε γενική συνέλευση στις 16:00 στην αίθουσα σύνταξης.

Συνάδελφοι το μέλλον μας θα το καθορίσουμε μόνοι μας».