current views are: 4

17 Ιουλίου 2017
Δημοσίευση10:48

7th Athens Open Air Film Festival: Προβολή της ταινίας «Ο Τυχοδιώκτης του Ρίο»

Το 7th Athens Open Air Film Festival, σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Plein Air του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος, φέρνει στην πόλη έναν χιουμοριστικά περιπετειώδη Γάλλο «Τζέιμς Μποντ»

Δημοσίευση 10:48’

Το 7th Athens Open Air Film Festival, σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Plein Air του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος, φέρνει στην πόλη έναν χιουμοριστικά περιπετειώδη Γάλλο «Τζέιμς Μποντ»

Το 7th Athens Open Air Film Festival, σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Plein Air του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος, φέρνει στην πόλη έναν χιουμοριστικά περιπετειώδη Γάλλο «Τζέιμς Μποντ». Ο «Τυχοδιώκτης του Ρίο» του Φιλίπ ντε Μπροκά έχει «όλο το πακέτο»: περιπέτεια, χιούμορ, ρομάντζο, εξωτικά τοπία, και ένα γοητευτικότατο ζεύγος πρωταγωνιστών – τον Ζαν Πολ Μπελμοντό και την Φρανσουάζ Ντορλεάκ στα καλύτερά τους.

Θα έχετε την ευκαιρία να το απολαύσετε την Τρίτη, 18 Ιουλίου, στην πανέμορφη και ατμοσφαιρική Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή, με την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος και του TV5MONDE!

«Ο Τυχοδιώκτης του Ρίο»

(«L’ Homme de Rio», 1964)

Τρίτη 18 Ιουλίου | 21:30

Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή

(Διδότου 6, Αθήνα)

Είσοδος Ελεύθερη

Η προβολή γίνεται σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Plein Air του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος

Καθώς η κόρη ενός διάσημου εθνολόγου απάγεται μυστηριωδώς, ο νεαρός αρραβωνιαστικός της φτάνει μέχρι τη Βραζιλία για να την βρει και στην πορεία έρχεται αντιμέτωπος με μία αδίστακτη οργάνωση αρχαιοκάπηλων. Μία από τις μεγαλύτερες εισπρακτικές επιτυχίες της δεκαετίας του ’60 για το γαλλικό σινεμά, με διεθνή απήχηση που έφτασε την ταινία μέχρι τα Όσκαρ και μία υποψηφιότητα πρωτότυπου σεναρίου, ο «Τυχοδιώκτης του Ρίο» είναι μία χιουμοριστική και ασταμάτητα διασκεδαστική παραλλαγή των περιπετειών του Τζέιμς Μποντ.

Με έναν ακαταμάχητο και δυναμικό Ζαν Πολ Μπελμοντό, ιδανική παρτενέρ του την γοητευτική Φρανσουάζ Ντορλεάκ, μαγευτικό εξωτικό φόντο, ανελέητη δράση, απίθανες κασκάντες και ιλιγγιώδεις ρυθμούς, η μπριόζα ταινία στέλνει εξαρχής περίπατο κάθε ρεαλισμό και σοβαροφάνεια για να επικεντρωθεί σε μία χειρονομία απενοχοποιημένης και θαυμάσια εκτελεσμένης κινηματογραφικής απόδρασης.

Σκηνοθεσία: Φιλίπ ντε Μπροκά

Πρωταγωνιστούν: Ζαν Πολ Μπελμοντό, Φρανσουάζ Ντορλεάκ, Αντόλφο Τσέλι

Διάρκεια: 112’

Οι προβολές του 7th Athens Open Air Film Festival πραγματοποιούνται σε συνδιοργάνωση με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ).