Ένα πιο ανοιχτό κανάλι, απεγκλωβισμένο λίγο από την κυβερνητική άποψη, με έμφαση και στην ψυχαγωγία, σκοπεύουν να κάνουν τη νέα ΕΡΤ όσοι αναλάβουν τον σχεδιασμό της, με τον Βασίλη Κωστόπουλο να αρχίζει από την αναδιάρθρωση του οργανογράμματος που θα αλλάξει τις ισορροπίες του μαγαζιού.

Κομβικό σημείο είναι η μεγάλη επιστροφή αρχές του Σεπτέμβρη του Τάσου Μπιρσίμ ως επίτιμου σύμβουλου προγράμματος, αλλά και η πιθανή συνεργασία με δύο νέα πρόσωπα από την τηλεοπτική αγορά που βρίσκονται σε συζητήσεις. Ακούγεται επίσης το όνομα της Μαρίας Χούκλη για τις ειδήσεις ως επιθυμία των υπευθύνων της ΕΡΤ.  

Εν τω μεταξύ, είναι σχεδόν βέβαιη η αλλαγή προσώπων στις ενημερωτικές εκπομπές, πιθανά και στα διάφορα δελτία ειδήσεων με ανάληψη των προσώπων σε άλλες εκπομπές, ίσως και στην πρωινή ζώνη που πρέπει να ενισχυθεί σε άλλη ώρα.  

Παράλληλα, η ΕΡΤ θα αγοράσει ταινίες Α' προβολής, αθλητικά προγράμματα, ενώ επίκειται συνεργασία με τη NOVA για μετάδοση αγώνων, κυρίως ποδοσφαίρου, ανάθεση σήριαλ και τηλεπαιχνίδι.