Μαθήματα δημοσιογραφίας και δη δημοσιογραφικής δεοντολογίας έδωσε από την στήλη της εφημερίδας Ελευθεροτυπίας, «Παρασκήνια», ο διευθυντής έκδοσης της εφημερίδας, Γιώργος Παπαδόπουλος- Τετράδης, αφήνοντας τα αρχικά του σε ένα κείμενο «χαστούκι» στο μεσημεριανο δελτίο του Mega. Απαντώντας στα «καρφιά» του παρουσιαστή του δελτίου των 2 μ.μ. για λανθασμένες πληροφορίες της Ελευθεροτυπίας σχετικά με την επίσκεψη Βενιζέλου στις ΗΠΑ, ο διευθυντής έκδοσης της εφημερίδας έκανε λόγο για κομματικό και κυβερνητικό ρεπορτάζ από πλευράς του Μεγάλου καναλιού και ανέπτυξε την άποψη περί δημοσιογραφίας και... επιπολαιότητας.

Συγκεκρίμενα, έγραψε:

«Στο μεσημεριάνο δελτίο ειδήσεων, των 2 μ.μ., στο Mega, χθες, ο τηλεπαρουσιαστής, μετά την αναταπόκριση του Μ. Ιγνατίου από την Ουάσιγκτον, που επιβεβαίωνε την επίσκεψη Βενιζέλου στις ΗΠΑ την Κυριακή, απεφάνθη με βεβαιότητα ότι ο λόγος της επίσκεψης δεν ήταν «αυτός που έγραφε (χθες) η εφημερίδα Ελευθεροτυπία, αλλά οι «σοβαρές επαφές του υπουργού με τον αμερικανικό και διεθνή παράγοντα για το θέμα του ελληνικού χρέους».

Καλό θα ήταν ο παρουσιαστής, προτού προβεί σε διάψευση πρωτογενούς ρεπορτάζ μιας εφημερίδας, και μάλιστα της Ελευθεροτυπίας, ου δεν αντλει το ρεπορτάζ της απο τους προπαγανδιστικούς μηχανισμούς καμιάς κυβέρνησης ή κόμματος, να μαθητεύσει στην επιστήμη του δημοσιογραφικού και όχι του κυβερνητικού ή κομματικού ρεπορτάζ. Έτσι, κάτι θα μάθει πέρα από την τηλεπαρουσιάση, δεν θα κακοποιεί τη δημοσιογραφία και - το κυριότερο- δεν θα παραπλανά τους πολίτες, χάριν των οποίωνυποτίθεται ότι εργάζεται. ΠΑΠ. - ΤΕΤΡ».