Μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου θα μπορούσε να είναι έτοιμη η προκήρυξη για τις τηλεοπτικές άδειες, ωστόσο αυτό θα εξαρτηθεί από μια σειρά παραγόντων, επεσήμανε ο αντιπρόεδρος του ΕΣΡ Ροδόλφος Μορώνης.

Όπως είπε, η δημοσίευση της προκήρυξης είναι συνάρτηση νομικών ρυθμίσεων που θα πρέπει να κατατεθούν από το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, όπως για το καθεστώς λειτουργίας των σταθμών που δεν θα βρίσκονται στη συγκεκριμένη κατηγορία αδειοδότησης (π.χ. περιφερειακά κανάλια κλπ).

Ο κ. Μορώνης σημείωσε ότι το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης βρίσκεται σε συνεχείς συνομιλίες με το υπουργείο ΨΗΠΤΕ για την έγκαιρη ρύθμιση όλων των εκκρεμών ζητημάτων.

Υπενθυμίζεται ότι το ΕΣΡ έχει ορίσει ως τίμημα για την κάθε άδεια τα 35 εκατ. ευρώ, το οποίο θα αποπληρωθεί σε 10 ισόποσες δόσεις. Μιλώντας πρόσφατα στην ΕΡΤ ο γγ Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, Λ. Κρέτσος εκτίμησε πως η διαγωνιστική διαδικασία θα ολοκληρωθεί εντός τριμήνου.

Υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία του διαγωνισμού θα είναι αντίστοιχη με την περσυνή. Μόνη διαφορά θα είναι το γεγονός ότι αυτός θα διεξαχθεί υπό την αιγίδα του ΕΣΡ και όχι της κυβέρνησης.