current views are: 11

12 Σεπτεμβρίου 2017
Δημοσίευση15:09

Η κριτική του Καρτερού στον Παπαχρήστο και η απάντηση του Παπαχρήστου στον Καρτερό

Κόντρα ξέσπασε μεταξύ των δημοσιογράφων Γιώργου Παπαχρήστου και Θανάση Καρτερού με αφορμή άρθρο του πρώτου για τον Πρωθυπουργό

Δημοσίευση 15:09’

Κόντρα ξέσπασε μεταξύ των δημοσιογράφων Γιώργου Παπαχρήστου και Θανάση Καρτερού με αφορμή άρθρο του πρώτου για τον Πρωθυπουργό

Κόντρα ξέσπασε μεταξύ των δημοσιογράφων Γιώργου Παπαχρήστου και Θανάση Καρτερού με αφορμή άρθρο του πρώτου για τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Ο Γ. Παπαχρήστος την περασμένη εβδομάδα σχολίασε στην στήλη του στην εφημερίδα “Τα Νέα” το άρθρο του Πρωθυπουργού για τον Ανδρέα Παπανδρέου, γράφοντας μεταξύ άλλων πως μεταξύ αυτών που επιμελήθηκαν το άρθρο του κ.Τσίπρα περιλαμβάνονταν και ο Θανάσης Καρτερός. 

Ο Θ. Καρτερός απάντησε μέσω της εφημερίδας «Αυγής» χωρίς ωστόσο να κατονομάζει τον Γ. Παπαχρήστο, αλλά αποκαλώντας τον χαρακτηριστικά «Κάποιος έγκριτος από ΤΑ ΝΕΑ», ενώ από την πλευρά του ο Γ. Παπαχρήστος ανταπαντά λέγοντας πως δεν αναφέρει το όνομά του «πιθανότατα για να μην υποπέσει στον κανόνα  των αμερικανών επικοινωνιολόγων που διατείνονται “δεν έχει σημασία  τί γράφουν για σένα, αρκεί να γράφουν σωστά το όνομά σου”»

Το άρθρο του Θ. Καρτερού: «Ρίξε μία στον Αλέξη, αλλά το μπαστούνι;»

«Επί προσωπικού, πρώτα-πρώτα, και θα καταλάβετε. Πληροφορήθηκα, εδώ στην Τήλο όπου βρίσκομαι, ότι έγραψα το άρθρο του Τσίπρα για τον Ανδρέα. Κάποιος έγκριτος από τα “Νέα”, μάλιστα, ξέρει ο μπαγάσας και μολογάει δημοσίως τίνων τις απόψεις ανακάτεψα, ποιο ρόλο έπαιξε ο Τζανακόπουλος, και ποιον ο Σπουρδαλάκης. Μόνο ο Τσίπρας δεν έγραψε το άρθρο του Τσίπρα. Καλά να είναι ο καλός δημοσιογράφος, να προσέχει μόνο το στομάχι του, γιατί με τόσα που γεννάει -και με τόσα που χωράει- μπορεί να παρουσιάσει καμιά δυσλειτουργία.

Ζηλεύετε; Θα έπρεπε. Δεν είναι λίγο να κάνεις τα μπανάκια σου, να πίνεις μπίρες στο Μπότζι, πάνω στ’ ακρογιάλι, και να βλέπεις στο Διαδίκτυο ότι μηχανορραφείς κατά της Κεντροαριστεράς με άρθρα που υπογράφει κοτζάμ πρωθυπουργός. Αλλά, πάνω στο κρυφό καμάρι, ήρθε η γιαγιά με το μπαστούνι. Με το οποίο απειλεί όποιον πειράξει τον Τσίπρα. Και με κατέβασε από το καλάμι. Διότι κατάλαβα ότι το θέμα τους, δυστυχώς, δεν ήταν ποιος έγραψε το άρθρο. Αλλά ποιος δεν το έγραψε. Το μπαστούνι, κύριοι, να τελειώνουμε με το μπαστούνι.

Για να τελειώνουν με το μπαστούνι, λοιπόν, βγάζουν τον Τσίπρα… Κούλη -άλλοι του γράφουν τα άρθρα. Άλλοι θα του γράφουν και τις ομιλίες στη Βουλή, που κόβουν τη γραβάτα του Κυριάκου. Και τις δευτερολογίες, που κόβουν και το χαμόγελο του Κυριάκου -θα τις μαθαίνει απέξω. Είχαμε, όμως, κι άλλα μπερεκέτια μέσα στη βδομάδα. Τον έβγαλαν και χαζούλη -μίλησε κατά του κέρδους σε επίσκεψή του σε εταιρία. Και πονηρούλη -κάνει ότι ενδιαφέρεται για τις ιδιωτικές επενδύσεις. Και τυχερούλη -του ήρθε το λαχείο του Μακρόν. Και άλλα πολλά… ούλη.

Τι κρύβουν τα παραπάνω; Ένα καλό νέο. Η Ελλάδα κινείται προς τα μπρος -δύσκολα, βασανιστικά, αλλά κινείται. Κι αυτοί ψάχνουν… ψυλλ-ούλη στα άχυρα. Η προπαγάνδα τους τρώει τη σκόνη του Μακρόν, του Ντράγκι, των Ευρωπαίων, αλλά και του δρομαίου Σπίρτζη, του ευρυζωνικού Παππά, της Γεροβασίλη με τα μεταρρυθμιστικά, της Αχτσιόγλου με τα εργασιακά, του Γαβρόγλου με τα σχολεία, των Ξανθο-Πολάκηδων με την Υγεία, του Τσακαλώτου με τα άθικτα αυτιά. Και πολλών άλλων, δεν με παίρνει ο χώρος. Σκότος μέγα για τους καταστροφολόγους. Ε, ρίξε μία στον Αλέξη, μπας και φέξει.

Μωρέ ρίξε, αλλά εύκολο το ’χετε; Πρέπει να φύγει από τη μέση η γιαγιά. Και μην σκεφτείτε ότι είναι μεγάλη κι αύριο ποιος ξέρει… Πρώτον, διότι, όπως την είδαμε, θα ζήσει πολύ ακόμα. Και, δεύτερον, διότι έχει παιδιά, εγγόνια, δισέγγονα. Που δεν έχουν μπαστούνι, αλλά κάτι από το μυαλό και την καρδιά της θα έχουν…».

Η απάντηση του Γιώργου Παπαχρήστου

“Ολόκληρο άρθρο  μου αφιέρωσε την Κυριακή στην “Αυγή” ο Θανάσης Καρτερός, αποφεύγοντας επιμελώς να με αναφέρει ονομαστικά (ήμουν γι’ αυτόν ένας “κάποιος έγκριτος των ΝΕΩΝ”) πιθανότατα για να μην υποπέσει στον κανόνα  των αμερικανών επικοινωνιολόγων που διατείνονται “δεν έχει σημασία  τί γράφουν για σένα, αρκεί να γράφουν σωστά το όνομά σου”.  ΄Η, κατά μία άλλη εκδοχή η οποία επίσης “παίζει” το αφεντικό του, έχει απαγορεύσει ακόμη και  αναφέρουν γραπτώς (προφορικά δεν το συζητάω!) το όνομά μου. Τον καταλαβαίνω…

Ποιά όμως είναι η αφορμή για να ασχοληθεί μαζί μου, ανήμερα της μεγαλειώδους εμφάνισης  του αφεντικού Τσίπρα στη ΔΕΘ (και όχι με το συγκεκριμένο, μετά του απαραίτητου σε αυτές τις περιπτώσεις, λιβανωτού); ΄Οσα έγραψα για την  επιμέλεια που έκανε στο περίφημο άρθρο “‘Ηταν ψεύτης ο Ανδρέας;”.

Αφησε να περάσουν μερικές ημέρες, πριν επιχειρήσει να με διαψεύσει, εμφανέστατα εξ ανάγκης- ξεχειλίζει η αγωνία  να διαβεβαιώσει ότι το αρθρο το έγραψε μόνος του (υπάρχουν και καλύτερα ανέκδοτα, νομίζω) ο Τσίπρας, όταν ΟΛΟΙ ξέρουν τί έχει γίνει.  Οπότε τίθεται το ερώτημα τα σημειώματα που του έστελναν διάφοροι τα παραλάμβανε απλώς για να τα κουβαλάει στον Τσίπρα ή για να του τα διαβάζει να (του) περνάει η ώρα;

Επίσης, θέλει να μας δείξει ένα (αριθμος 1) κείμενο που έχει γράψει με τα χεράκια του  Τσίπρας; Ετσι, βρε αδερφέ για  τον ιστορικό του μέλλοντος…

Υ.Γ Στο άρθρο μπερδεύει και μια γιαγιά που κραδαίνει τάχα τες ένα μπαστούνι να χτυπήσει όποιον πειράζει τον Τσίπρα. Αν δεν πρόκειται για (μια) παρενέργεια των μπυρών που κατανάλωνε  στην Τήλο, όταν έγραφε το περί ου ο λόγος άρθρο, μας προϊδεάζει για κάτι; Μας προειδοποιεί; Γιατί για να μας απειλεί, δεν του το έχω.

Υ.Γ2 Σε ένα σημείο του άρθρου γράφει: “Καλά να είναι ο καλός δημοσιογράφος (εγώ δηλαδή), να προσέχει μόνο το στομάχι του, γιατί με τόσα που γεννάει -και με τόσα που χωράει- μπορεί να παρουσιάσει καμιά δυσλειτουργία”. Δηλώνω οτι θα την ακολουθήσω την συμβουλή του. Ειδικά όταν προέρχεται απο έναν “καλό” και “έγκριτο” (κυρίως!) δημοσιογράφο ο οποίος το 1987 μας προέτρεπε να τρώμε μαρούλια και φράουλες, όπως αυτός,που αρνιόταν να πέσει θύμα της προπαγάνδας των ιμπεριαλιστών για το Τσερνομπίλ…”