Ως έναν εκ των πρωταγωνιστών ενός συστημικού κατεστημένου στα μέσα μαζικής ενημέρωσης περιέγραψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος τον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαδάκη, κατά την πρωινή τους συνάντηση στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», που άφησε την εντύπωση ότι οι δύο άνδρες μάλλον θα κάνουν καιρό να τα ξαναπούν.

Όλα ξεκίνησαν ότι ο Γ. Παπαδάκης αναφερόμενος σε παλαιότερη απόφαση του ΣτΕ που αφορούσε παράνομες μειώσεις συντάξεων, χαρακτήρισε «υποκριτές» τους πολιτικούς που ψήφισαν τότε ισοδύναμα μέτρα για αντιστάθμιση της δικαστικής ετυμηγορίας, ξεπερνώντας την αντισυνταγματικότητα του νόμου, κάτι που έθιξε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και αργότερα του επέστρεψε τον χαρακτηρισμό λέγοντας «είναι πολύ εύκολο για σας, από την τηλεόραση, κάθε πρωί να πυροβολείτε την κυβέρνηση».

Ο δημοσιογράφος υπερασπίστηκε τις απόψεις του, λέγοντας πως αυτά είναι τα μηνύματα που λαμβάνει από την κοινωνία. Ο κ. Τζανακόπουλος αντέκρουσε λέγοντας πως ο Γ. Παπαδάκης δεν είναι ο μόνος που έχει το… προνόμιο να επικοινωνεί με την κοινωνία, υποστηρίζοντας πως ο δημοσιογράφος ασκεί αντιπολίτευση!

Το τελευταίο, φαίνεται να.... χαροποίησε τον Γ. Παπαδάκη, καθώς όπως είπε, το ίδιο του είχε πει κάποτε και ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας.

"Κάνετε μια νέου τύπου δημοσιογραφική αντιπολίτευση", είπε ο κ. Τζανακόπουλος, με τον Γ. Παπαδάκη να απαντά: "Η Νέα Δημοκρατία μου έλεγε ότι εγώ την έριξα από κυβέρνηση".

"Δεν τη ρίξατε εσείς, κύριε Παπαδάκη, να είστε σίγουρος γι' αυτό", είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Η συζήτηση άναψε όταν τέθηκε το ζήτημα του κοινωνικού μερίσματος με τον Γ. Παπαδάκη να κρίνει ως λανθασμένα τα κριτήρια της κυβέρνησης στη μοιρασιά του το 2016: "Το πήραν βουλευτές..."

"Παίρνετε δύο, τρεις, τέσσερις περιπτώσεις στο 1,5 εκατ. ανθρώπων που επωφελήθηκαν", απάντησε εκνευρισμένος ο κ. Τζανακόπουλος. 

«Τι παριστάνετε εδώ;» ρώτησε κάποια στιγμή ο κ. Τζανακόπουλος, όταν έπεσαν στο τραπέζι της συζήτησης τα οικογενειακά επιδόματα.

«Τους δημοσιογράφους», απάντησε ο Γ. Παπαδάκης

«Εμένα μου θυμίζετε ανακριτές», είπε από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.