current views are: 7

26 Οκτωβρίου 2017
Δημοσίευση10:21

Ο ΣΚΑΪ κρατάει, ο Antenna σκουντουφλάει και ο Alpha σκάει χαμόγελο

Τι δείχνουν τα πρώτα δείγματα της τηλεοπτικής σαιζόν.

Δημοσίευση 10:21’
Τηλεθεάσεις

Τι δείχνουν τα πρώτα δείγματα της τηλεοπτικής σαιζόν.

Είναι νωρίς ακόμη; Ναι, είναι νωρίς ακόμη. Αλλά μερικά πράγματα φαίνονται από την αρχή. Κι αν δεν είναι καιρός για συμπεράσματα, είναι καιρός για να μετρήσει κανείς κάποιες τάσεις και να αποφανθεί προς τα πού φυσάει ο άνεμος. 

Και τα πρώτα δείγματα της τηλεοπτικής σαιζόν λένε τα εξής: 

  • Εκεί που περιμένανε πολλοί και πολλές ότι ο ΣΚΑΪ θα επιστρέψει στην κατηγορία «καναλάκι», αυτός τους διέψευσε ολοσχερώς. 
  • Εκεί που περιμένανε πολλοί και πολλές ότι με τα λεφτά που ρίχνει ο Antenna θα πάρει όλο το χαρτί, μέχρι στιγμής δεν παίρνει ούτε την πρωτιά. 
  • Εκεί που περιμένανε πολλοί και πολλές ότι με τα λεφτά που ρίχνει ο Alpha θα κάτσει στο παγωτό, μέχρι στιγμής κάθεται στον καναπέ με χαμόγελο μέχρι τα’ αυτιά. 

Αυτά είναι τα βασικά, να μην κρυβόμαστε πίσω απ’ το δάχτυλό μας. Μαζί με την παραδοσιακή τηλεοπτική αδράνεια που επιτρέπει στο Μega να φυτοζωεί, στο Εψιλον να μην πνίγεται και στο Star να επιπλέει με χάρη. 

Αυτή είναι η μικρή οθόνη όμως. Είτε οικοδομείς είτε κατεδαφίζεις, παίρνει χρόνο στον τηλεθεατή ή στην τηλεθεάτρια να αντιδράσει και να αποδώσει τα του Καίσαρος των Καίσαρι. Βλέπε, ας πούμε, και την περίπτωση με τις ειδήσεις του Antenna και τη Χούκλη που χρειάστηκαν μια τριετία για να διορθώσουν τη ζημιά… Να επιστρέψουμε όμως στις τάσεις του πρώτου τηλεοπτικού μήνα. 

Ο Antenna λοιπόν, ενώ θα περίμενε κανείς να σκίζει και να καθυποτάσσει τους ανταγωνιστές, είναι μέρες που δεν βρίσκεται καν στην πρώτη θέση. Και κάτι άλλες που καταλαμβάνει την πρωτιά, τον τρώει το άγχος γιατί δεν αφήνει πίσω του χιλιόμετρα τους υπόλοιπους. Η αιτία της χαμηλής πτήσης; Μα το Nomads φυσικά που δίνει μεν μοναδούλες, αλλά δεν δίνει όσες πρέπει. Γιατί από τέτοιου είδους συγκλονιστικά ριάλιτυ δεν περιμένεις εικοσάρες και τριαντάρες, περιμένεις σαραντάρες και πενηντάρες. Μόνο έτσι δικαιολογούνται τα έξοδα και η προβολή και η στήριξη. Αλλιώς αρχίζουν η γκρίνια και οι εσπευσμένες αλλαγές στον προγραμματισμό. Και οι διαγωνισμοί φυσικά, μπας και τσιμπήσει το κοινό.

Το οποίο κοινό μια χαρά έχει τσιμπήσει τόσο με τον Alpha όσο και με τον ΣΚΑΪ. Ο πρώτος δεν έχωσε σοβαρά λεφτά για τα δεδομένα της πιάτσας, αλλά με έξυπνο προγραμματισμό, με τη φόρα την περσινή και την ψυχραιμία του ειδησεογραφικού του τομέα, μια χαρά το πάει το πράγμα. Κι ετοιμάζεται να ρίξει κι άλλα όπλα στη μάχη, δεν έχει ακόμη ξεδιπλώσει όλη τη γκάμα. Αν πήγαινε λίγο καλύτερα κι η Μενεγάκη…

Ο ΣΚΑΪ από την άλλη, βλέπει να γεννάνε ακόμη και τα κοκόρια του. Και δίχως Survivor μάλιστα, που ήταν η αιτία της μετεωρικής ανόδου του. Δεν είναι πια απλή σφήνα στους υπόλοιπους, αλλά κατοχυρώθηκε ως μεγάλο κανάλι στην πρώτη τριάδα. Και μάλιστα πολυσυλλεκτικό, όχι μόνο με δελτία, νέα και ειδησεογραφία. Πράγμα το οποίο θα του επιτρέψει να κάνει περισσότερους πειραματισμούς στο μέλλον και να μην στρεσάρεται από συρμούς και μόδες.