current views are: 17

23 Νοεμβρίου 2017
Δημοσίευση09:59

Όλη η συνέντευξη της Μ. Αρναούτη: Όταν έλεγαν ότι οδηγός ήταν η Φρόσω, ένιωθα μεγάλο εκνευρισμό!

Η Μίνα Αρναούτη μίλησε για όλους και για όλα στην εκπομπή «Aυτοψία» με τον Αντώνη Σρόιτερ.

Δημοσίευση 09:59’

Η Μίνα Αρναούτη μίλησε για όλους και για όλα στην εκπομπή «Aυτοψία» με τον Αντώνη Σρόιτερ.

Στην πρώτη της τηλεοπτική εμφάνιση μετά την απόφαση του Δικαστηρίου να βάλει την υπόθεση Παντελίδη  στο αρχείο, η Μίνα Αρναούτη μίλησε για όλους και για όλα στην εκπομπή «Aυτοψία» με τον Αντώνη Σρόιτερ.

Η συνεπιβάτιδα του μοιραίου τζιπ που έχασε τη ζωή του ο Παντελής Παντελίδης, επεσήμανε ότι ο άνθρωπος που οδηγούσε το αυτοκίνητο ήταν ο λαϊκός τραγουδιστής, αποκάλυψε τις εφιαλτικές στιγμές πριν και μετά το τροχαίο ενώ εξέφρασε και το παράπονό της για την οικογένεια Παντελίδη. Η Μίνα Αρναούτη μίλησε, επίσης, για την επίθεση που δέχτηκε στα social media, για τις δραματικές στιγμές στο νοσοκομείο ενώ μέσω του δικηγόρου της αποκάλυψε ότι θα κινηθεί νομικά εναντίον εκείνων που τη δυσφήμισαν.

«Ήρθε η εποχή να μιλήσω γιατί έχω μια απόφαση δικαστηρίου στα χέρια μου. Ήταν πάρα πολύ δύσκολη η θέση μου για να μιλήσω πιο πριν. Ένιωθα ότι δεν ήμουν δυνατή για να το κάνω. Εγώ τον γνώρισα τον Παντελή λίγο πριν γίνει διάσημος. Γνωριστήκαμε μέσω ενός φίλου. Κάναμε βόλτες, βγαίναμε με κοινούς φίλους και όταν άρχισε να γίνεται διάσημος καμαρώναμε για αυτόν και για τα τραγούδια του. Ήταν ένας πολύ καλός φίλος. Τη Φρόσω τη γνώρισα πολύ πιο μετά τον Παντελή. Είχαμε ξεκινήσει να δουλεύουμε μαζί σε ενα μαγαζί στο νησί. Και εκεί ερχόταν και μας συναντούσε ο Παντελής και μάλιστα μερικές φορές ερχόταν μαζί με τον αδερφό του, τον Φίλιο, με τον οποίο θέλω να πω ότι είχα πολύ καλή σχέση τότε μαζί του, φιλική».

Η συνεπιβάτιδα του Παντελή Παντελίδη μίλησε για τη νύχτα πριν το τροχαίο όπου μαζί με τον φίλο της Παντελή και τη φίλη της Φρόσω επισκέφτηκαν το σπίτι-λέσχη στα νότια προάστια και περιέγραψε τις τελευταίες στιγμές πριν το τροχαίο

«Εκείνη την ημέρα έκανε πρόβες στο κέντρο που θα εμφανιζόταν. Μίλησε με τη Φρόσω και ήρθε και μας βρήκε εκεί που ήμασταν. Εμένα ο Παντελής όταν μου είπε “αν θέλεις να έρθεις εκεί”, μου είπε ότι θα πάμε σε ένα σπίτι που είναι ο φίλος μου ο τάδε, να παίξουμε λίγο πόκερ, να γελάσουμε. Εγώ δεν φαντάστηκα ότι μπορεί αυτό να μην είναι σπίτι. Να είναι σπίτι-λέσχη. Όταν έφτασα εκεί,διαπίστωσα ότι ήταν πολλά τα λεφτά που παίζανε. Ότι ήταν πιο επαγγελματικό.

Εγώ δεν είδα ποτέ χρήματα να φεύγουν από τα χέρια του Παντελή. Δεν είχαν σκοπό ποτέ να πάρουν χρήματα από τον Παντελή, αυτό είχα καταλάβει.

Εγώ πιστεύω οτι κάποιοι από το σπίτι-λέσχη τράβηξαν αυτές τις φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν επειδή ήταν φίλοι του Παντελή και ήθελαν να έχουν φωτογραφίες μαζί του»

«Εκείνο το βράδυ σε καμία περίπτωση δεν έβλεπα έναν μεθυσμένο άνθρωπο. Είχα πιει κι εγώ αλλά θεωρώ οτι δεν έφταιγε τόσο πολύ το αλκοόλ. Αυτή την αίσθηση είχα όταν φύγαμε από το σπίτι. Ο Παντελής ήταν ευδιάθετος εκείνο το βράδυ,έλεγε ανέκδοτα, μιλούσε για την πρεμιέρα του ώσπου εκείνος σηκώθηκε και φύγαμε» συνέχισε η Μίνα Αρναούτη και πρόσθεσε:

Δεν έδειχνε μεθυσμένος. Αν το ένιωθα αυτό θα είχα φύγει με ταξί. Έκανε αυτό που ήθελε εκείνος. Δεν θα με άκουγε αν του έλεγα μην οδηγείς. Αλλά δεν τέθηκε καν σαν θέμα αυτο. Εγώ θα πήγαινα σπίτι μου ή θα με άφηναν κάπου κοντά στο σπίτι. Ο Παντελής οδηγούσε, η Φρόσω συνοδηγός κι εγώ καθόμουν πίσω από τη Φρόσω. Δεν φορούσε κανείς ζώνη. Ο Παντελής ξεκίνησε κανονικά, αρχικά.

Εγώ πρώτη φορά μπήκα σε αμάξι που οδηγούσε ο Παντελής. Δεν τον είχα ξαναδεί να οδηγεί. Από την αρχή του έλεγα να μην τρέχει. Πριν το ατύχημα δεν μιλάγαμε καθόλου μεταξύ μας. Ο Παντελής οδηγούσε, η Φρόσω τσέκαρε κάτι μηνύματα στο κινητό της… Την ώρα του ατυχήματος του είπα: “Παντελή μην τρέχεις γιατί φοβάμαι”. Εκείνος αύξησε  ταχύτητα και τότε έβαλα τη ζώνη μου. Δεν είναι ότι δεν με άκουσε αλλά αδιαφόρησε για αυτό που του είπα. Ανησύχησα και δεν πρόλαβα να τα σκεφτώ όλα και έγινε το ατύχημα. Κατάλαβα ότι πήγαινε για τον τοίχο. Είχα την αίσθηση ότι δεν μπορούσε να το ελέγξει. Σαν να το άφησε να φύγει. Δεν θυμάμαι ότι προσπάθησε να το μαζέψει. Δεν τον είχε πάρει ο ύπνος, έτσι πιστεύω. Θυμάμαι ότι άκουσα μια κραυγή της Φρόσως» αποκαλύπτει η Μίνα Αρναούτη στην εκπομπή του Αντώνη Σρόιτερ.

«Οι αισθήσεις άρχισαν να έρχονται σιγά-σιγά. Δευτερόλεπτα μετά έχω την αίσθηση ότι η Φρόσω προσπαθούσε να ξεσφηνώσει από το αυτοκίνητο. Εγώ φώναζα “βοήθεια”. Δεν θυμάμαι να αισθάνομαι πόνο στο σώμα μου. Φώναζα “βοήθεια” και έχω ακόμα εικόνες στη μνήμη μου που ήμουν στην άσφαλτο και ζητούσα νερό. Θυμάμαι επίσης ότι φώναζα να σώσουν τον οδηγό. Τον Παντελή δεν τον θυμάμαι καθόλου, όπως δεν θυμάμαι καθόλου και τη στιγμή του απεγκλωβισμού.

Στο νοσοκομείο ενάμισι μήνα μετά προσπαθούσαν οι γιατροί να επαναφέρουν τη μνήμη μου. Πέρασα ένα μεγάλο διάστημα σε καταστολή. Όταν άρχισα να συνέρχομαι ήμουν νευρική και πολύ επικίνδυνη για να κάνω κακό στον εαυτό μου. Οι γιατροί με είχαν δέσει για να μην βγάλω κάποια σωληνάκια που είχα πάνω στο σώμα μου. Στο πλευρό μου ήταν πάντα η μητέρα μου, η οποία αρχικά δεν μου έλεγε πολλά για να μην στενοχωρηθώ. Μια  νοσηλεύτρια μου είπε ότι έχω χάσει ενάμισι μήνα από τη ζωή μου και αυτό μπορώ να πω ότι ήταν πολύ σκληρό για εμένα. Ρωτούσα συνεχώς “πού είναι ο Παντελής; Πώς πήγε η πρεμιέρα του;” και μου έλεγαν ότι έχει χτυπήσει το πόδι του. Κι εγώ σκεφτόμουν “Δεν μπορούσε να έρθει να με δει αφού μόνο το πόδι του χτύπησε;”. Το κινητό μου δεν μου το έδιναν, ούτε τηλεόραση είχα μέσα στο νοσοκομείο. Ώσπου τελικά η μητέρα μου ήρθε στη δυσάρεστη θέση να μου ανακοινώσει ότι ο Παντελής έφυγε από τη ζωή την ημέρα που έγινε το ατύχημα. Θυμάμαι, τότε ότι ένιωθα πανικό αλλά και φόβο. Άρχιζα να φοβάμαι και για τη ζωή της μητέρας μου γιατί διάβαζα στα περιοδικά αργότερα που έλεγαν κάποιοι: “Εσείς τον φάγατε τον Παντελή”, με στοχοποιούσαν» λέει η Μίνα Αρναούτη.

«Εγώ δεν το βλέπω ότι μου δόθηκε μια δεύτερη ευκαιρία. Εγώ θέλω πίσω αυτό που είχα. Δεν μπορούσα να δεχτώ αυτή τη σκληρή πραγματικότητα που μου έλεγαν οι γιατροί.

Ένιωθα τύψεις που έζησα εγώ κι όχι εκείνος. Δεν μπορούσα να κάνω κάτι όμως για να αποτρέψω το ατύχημα.

Δύο μήνες μετά μαθαίνω την αλήθεια. Πέντε μήνες έμεινα μέσα στο νοσοκομείο και έκανα έξι χειρουργεία. Τα τρία ήταν την πρώτη μέρα που πήγα στο νοσοκομείο καθώς κινδύνευσε πολύ η ζωή μου. Έβλεπα τη μητέρα μου στο νοσοκομείο να κλαίει και έλεγα ότι ευθύνομαι εγώ για αυτό που περνάει τώρα η μαμά μου. Θυμάμαι ότι έβλεπα εφιάλτες, έβλεπα στιγμές του ατυχήματος. Είχα πάθει μετατραυματικό σοκ.

Οι γιατροί με συμβούλευαν να εχω ως στόχο να γίνω καλά και να μην κοιτάζω πίσω μου. Και μερικές φορές παρεξενεύονταν και οι ίδιοι με αυτά που έγραφαν κάποιοι για μένα.

Δεν είμαι αυτή που παρουσιάζουν κάποιοι. Μου έκανε κακό όλο αυτό.Μου στοίχισε ψυχολογικά. Ένιωθα αγανάκτηση , ήταν άδικο όλο αυτό προς το πρόσωπό μου. Έχασα αρκετούς φίλους και κάποιοι που τους θεωρούσα φίλους καλούς προσπάθησαν να επωφεληθούν πολλά από την περιπέτειά μου. Απέκτησα καινούργιους όμως και βλέπω πιο βαθιά τα πράγματα και τις καταστάσεις πλέον»

Η Μίνα εξέφρασε και ένα μεγάλο παράπονο για την οικογένεια Παντελίδη.

«Δικαιολόγησα και τον Τριαντάφυλλο και τη μητέρα του. Καταλαβαίνω τον πόνο τους αλλά κι εγώ έπρεπε να μιλήσω. Δεν θεωρώ ότι έκανα άδικες επιθέσεις στην οικογένεια του Παντελή, αν έκανα επιθέσεις. Θεωρώ απλά ότι έλεγα την αλήθεια. Κι εγώ πέρασα πολλά. Άλλαξε εντελώς η ζωή μου. Εφόσον επέλεξαν να πουν την αλήθεια τους δημόσια έτσι κι εγώ αποφάσισα να πω τη δική μου αλήθεια.

Ξεκίνησα να ανεβάζω φωτογραφίες μου στο Facebook. Προσπαθούσα να ικανοποιήσω την ανάγκη μου για να ξαναγυρίσω στη ζωή γιατί δεν ήθελα να με λυπούνται. Έδειχνα την καλύτερη πλευρά του εαυτού μου. Κι ο κόσμος μου έγραφε:”να μείνεις ανάπηρη, εσύ τον σκότωσες τον Παντελή”.

Όταν έλεγαν ότι οδηγός ήταν η Φρόσω κι όχι ο Παντελής ένιωθα μεγάλο εκνευρισμό. Παρουσίαζαν μια ψεύτικη εικόνα πάνω στο δικό μου δράμα. Ήταν ενα απλό τροχαίο και κάποιοι προσπάθησαν να με ενοχοποιήσουν. Θέλανε να αθωωθεί ο ήρωάς τους και το καταλαβαίνω. Αλλά εγώ δεν βγήκα ποτέ και να πω ότι ο Παντελίδης φταίει για το τροχαίο κι ότι το πλήρωσε με τη ζωή του. Η ζωή μου είναι ακόμα στα νοσοκομεία και ήθελα να υπερασπιστώ τον εαυτό μου. Με έλεγαν ψευδομάρτυρα και δεν νομίζω ότι είναι κάποιο παράσημο για να κυκλοφορώ περήφανη.

Δεν κρατάω κάποια κακία στην οικογένεια του Παντελίδη. Εφόσον μαθεύτηκε η αλήθεια θεωρώ ότι είμαι πολύ αδικημένη από την οικογένεια του Παντελή. Δέχτηκα μεγάλο πόλεμο και δεν είπαν ποτέ να αφήσουμε αυτό το κορίτσι να σταθεί στα πόδια του. Περιμένω μια συγγνώμη από τον Φίλιο. Ο αδερφός του Παντελή με στοχοποίησε, ότι είμαι ψευδομάρτυρας και ότι κάνω παράνομες δουλειές. Δεν εχω μετανιώσει για όσα έγραψα, δέχτηκα πόλεμο και υπερασπίστηκα τον εαυτό μου. Είμαι πολύ περήφανη για αυτά που είπα. Με ενδιέφερε η εικόνα μου και δεν με ενδιέφεραν τα χρήματα της αποζημίωσης. Έπρεπε να μιλήσουν μαζί μου πρώτα και δεν ήρθαν ποτέ στο νοσοκομείο να με δουν.

Πραγματικά, καταλαβαίνω πολύ τον πόνο αυτής της μάνας. Τι να πεις σε μια μητέρα που έχασε το παιδί της. Όλα αυτά έπρεπε να γίνουν σιωπηλά όμως. Φοβάμαι να πάω να μιλήσω σε αυτούς τους ανθρώπους με τόσο πόλεμο που δέχτηκα. Αν ζούσε ο Παντελής δεν θα ζητούσα καμία αποζημίωση αλλά και ο ίδιος ο Παντελής ήταν τόσο καλός που δεν θα με άφηνε χωρίς αποζημίωση, γιατί έτσι ήταν ο Παντελής. Όταν γίνεται κάποιο ατύχημα βγαίνουν κάποιες αποζημιώσεις, αυτό ζητάω κι εγώ. Δεν έχω πάει ποτέ στο σημείο που βρίσκεται τώρα ο Παντελής, νιώθω παρείσακτη. Θα ήθελα πολύ να πάω. Ίσως κάποια στιγμή το κάνω» λέει συγκινημένη η Μίνα Αρναούτη στον Αντώνη Σρόιτερ.

«Το δικαστικό πόρισμα ήταν λύτρωση για εμένα, ξαναβρήκα τον εαυτό μου, δικαιώθηκα. Έδινα μάχη στις χειρουργικές αίθουσες και κανείς δεν το σεβάστηκε. Μόνο κατά της ασφαλιστικής θέλω να κινηθώ δικαστικά και όχι κατά της οικογένειας του Παντελή. Θέλω να προχωρήσω στη ζωή μου, ήταν ένας εξαίρετος άνθρωπος.

Οι αναμνήσεις μου με τον Παντελή μόνο καλές είναι. Ήταν ευχάριστος, αυτοσαρκαζόταν, πηγαίναμε διακοπές μαζί, τρώγαμε, πίναμε. Οι σχέσεις μου με τη Φρόσω πάντα ήταν καλές και παραμένουν καλές.Η Φρόσω επέλεξε τη σιωπή. Ποτέ δεν της είπα “βγες να μιλήσεις κι εσύ”. Έχω δρόμο ακόμα για να γίνω καλά. Ελπίζω ότι όλα θα πάνε καλά. Έχω ακόμα να κάνω ένα χειρουργείο στο χέρι, να αφαιρέσω τα υλικά που έχουν μπει στο σώμα μου δηλαδή να βγάλω τη λάμα από το πόδι και το χέρι, και θα πρέπει να προσέχω τα τραύματα που έχω στο. θώρακα. Μιλάω συνεχώς με γιατρούς. Τρέμω να μπω σε αυτοκίνητο μετά από όλη αυτή την περιπέτεια.

Με ωρίμασε αυτή η ιστορία αλλά κατάλαβα ότι σε αυτή τη ζωή μπορείς να φτάσεις κάπου ψηλά αλλά σε ένα δευτερόλεπτο μπορούν να ανατραπούν όλα. Δεν κάνω μακροπρόθεσμα σχέδια γιατί φοβάμαι. Και ο Παντελής έκανε όνειρα και σχέδια αλλά τον πήρε ο θάνατος. Οι γιατροί μου είπαν ότι έφτασα πολύ κοντά στο θάνατο κι ότι τελικά κατάφερα να ζήσω. Θέλω να τα αφήσω όλα αυτά πίσω μου. Θέλω να προχωρήσω, να δουλέψω στη ζωή μου, να γίνω ένας παραγωγικός άνθρωπος γιατί είχα μάθει να δουλεύω από 17 ετών και να είμαι ανεξάρτητη κι όχι να εξαρτώμαι από τα λεφτά της μητέρας μου όπως τώρα. Θέλω πολύ να γίνω δημοσιογράφος γιατί έχω τελειώσει σχολή δημοσιογραφίας και ελπίζω να τα καταφέρω να δουλέψω».