Ξεκάθαρη θέση παίρνει, μέσω επίσημης ανακοίνωσης, ο ΑΝΤ1 αναφορικά με τα αυξανόμενα περιστατικά «επικράτησης» στον δημόσιο διάλογο, τις συζητήσεις και τις αναρτήσεις στα social media, ακραίων απόψεων και συμπεριφορών, ρητορικής μίσους και λόγων ή χειρότερα που προκαλούν αντιδράσεις, συχνά δε προσβάλλουν προσωπικότητες και παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα..

Ανακοίνωση του ΑΝΤ1

«Από την ίδρυσή του και μέχρι σήμερα, οι αρχές του ΑΝΤ1 εδράζονται σε συγκεκριμένες αξίες.

Η ευαισθησία του σε θέματα δημοκρατίας, σεβασμού του ανθρώπου και των δικαιωμάτων είναι μια απ’ αυτές και είναι αυτονόητη και αδιαπραγμάτευτη.

Θέσεις και απόψεις που συνιστούν ρητορική μίσους, αναδεικνύουν φασίζουσες, ρατσιστικές και ομοφοβικές απόψεις και συμπεριφορές, δεν μπορεί και δεν πρέπει να έχουν θέση στο δημόσιο λόγο και προφανώς καταδικάζονται και αποδοκιμάζονται από τον ΑΝΤ1 και τους εργαζόμενούς του, χωρίς φυσικά να οδηγηθούμε σε λογικές ή πρακτικές αποκλεισμού ή λογοκρισίας, οι οποίες προφανώς δε συνάδουν με τις αρχές και τις αξίες μας.

Η σταθερή προσήλωση σε αυτές τις αρχές, θα συνεχιστεί αταλάντευτα πολύ περισσότερο σε περιπτώσεις που η διατύπωση συγκεκριμένων θέσεων είναι προβλέψιμη.»