current views are: 16

17 Ιανουαρίου 2018
Δημοσίευση21:15

34η Βράβευση Ιδρύματος Μπότση: Ποιοι δημοσιογράφοι ξεχώρισαν

Η βράβευση πραγματοποιήθηκε υπό τη παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου στην κατάμεστη αίθουσα της παλαιάς Βουλής

Δημοσίευση 21:15’

Η βράβευση πραγματοποιήθηκε υπό τη παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου στην κατάμεστη αίθουσα της παλαιάς Βουλής

Ξεχώρισαν για ακόμη μια χρονιά τα 34α βραβεία του Ιδρύματος Μπότση, βραβεύοντας τους δημοσιογράφους που ξεχώρισαν στη «μάχη» της ενημέρωσης.

Η βράβευση πραγματοποιήθηκε υπό τη παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου στην κατάμεστη αίθουσα της παλαιάς Βουλής.Στην τελετή παραβρέθηκαν αντιπρόεδροι της Βουλής, εκπρόσωποι των κοινοβουλευτικών κομμάτων, εκπρόσωποι των δημοσιογραφικών Ενώσεων και πλήθος κόσμου.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ Δ. Κουμπιάς στον χαιρετισμό του ευχήθηκε την ολοκλήρωση σε μια στέρεη βάση, της διάσωσης των ασφαλιστικών φορέων του Τύπου, την ευόδωση της προσπάθειας διάσωσης του έντυπου Τύπου, αλλά και μιας λύσης για τον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, που θα διασώσει τις θέσεις εργασίας των 420 εργαζομένων του καναλιού.

Στο θέμα αναφέρθηκε και η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου στον χαιρετισμό της, λέγοντας ότι «σήμερα τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στο MEGA». Η κα Αντωνιάδου ανέφερε ότι η κρίση στην ενημέρωση οδήγησε στην ασφυξία παραδοσιακά συγκροτήματα του Τύπου με μόνα θύματα τους εργαζόμενους οι οποίοι, είτε με χαμηλούς μισθούς, είτε με ‘’μαύρα”, είτε απλήρωτοι, συνεχίζουν να επιτελούν το δύσκολο έργο τους.

Βραβεύσεις

Το Ίδρυμα Μπότση απένειμε ειδική τιμητική διάκριση στον μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, για το παγκόσμια αναγνωρισμένο μουσικό και πολιτιστικό του έργο, καθώς και την πολύπλευρη εθνική του συμβολή στη χώρα και τη Δημοκρατία. Το βραβείο παρέλαβε από τα χέρια του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου για λογαριασμό του, ο στενός του φίλος και συνεργάτης, Διονύσης Τόδουλος.

Ο κ. Παυλόπουλος απένειμε επίσης βραβεία στους δημοσιογράφους: Ευγένιο Δαδαλιάρα για την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για τη δωρεά οργάνων μέσω των ρεπορτάζ του, στην Ανδριάνα Παρασκευοπούλου για το ντοκιμαντέρ «CERN, τα μυστικά του Σύμπαντος» για την ΕΡΤ, στην Λένα Παρασκευά για την αντικειμενική κάλυψη της ειδησεογραφίας της περιφέρειας, και τέλος, στον Κωνσταντίνο Φαφούτη για την επιτυχημένη δημοσιογραφική του καριέρα ως διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας «Η Καθημερινή».

Ειδικά βραβεία

Βραβείο κοινοβουλευτικού ρεπορτάζ έλαβαν οι εργαζόμενοι στο κανάλι της Βουλής.

Βραβείο «Χρήστος Πασαλάρης» έλαβε ο Χρήστος Μπόκας. Τα δύο αυτά βραβεία κοινοβουλευτικού ρεπορτάζ απένειμε ο γενικός γραμματέας της Βουλής κ. Κωνσταντίνος Αθανασίου, ο οποίος εκπροσώπησε τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση.

Βραβεία οικονομικού ρεπορτάζ έλαβαν οι δημοσιογράφοι Γιώργος Κούρος και Χρήστος Κολωνάς.

Βραβείο Τοπικής Αυτοδιοίκησης στους: Νίκο Μάνεση και Μαρία Νικολάου.

Το βραβείο Ξένου Τύπου & Ανταποκριτών «Κώστας Τσατσαρώνης» έλαβε η ανταποκρίτρια στο Παρίσι Μαρία Δεναξά.

Το βραβείο δημοσιογραφίας & Τεχνολογίας «Γιώργος Καραγιάννης» μοιράστηκαν οι δημοσιογράφοι Ζωή Κατσιγιάννη και Πάνος Κωνσταντόπουλος για το ταλέντο τους στα infographics στα ΜΜΕ. Και οι δύο συνεργάζονται με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, προσφέροντας υψηλές υπηρεσίες στον τομέα του infographics του Πρακτορείου.

Τέλος, τιμητικές διακρίσεις έλαβαν οι:

Θωμάς Σιδέρης για το ντοκιμαντέρ του «ILMMIK – η θηλιά» μια διεθνής συμπαραγωγή για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ελευθερίας του Τύπου στην Τουρκία.

Φαίη Χρυσοχόου για τον αντικειμενικό και ψύχραιμο τρόπο που κάλυψε το δικαστικό ρεπορτάζ στο Εφετείο της Αθήνας, όταν το Μάιο του 2017 ένας συγγενής διάδικου άρχισε να πυροβολεί μπροστά στους δημοσιογράφους.

Στον Γιώργο Ευθυμίου για την αντικειμενική παρουσίαση του πολιτικού ρεπορτάζ στην ΕΡΤ.

Στον Χρήστο Μαζανίτη για το ρεπορτάζ του στην Χειμάρρα και τις Δρυμάδες σχετικά με την απόπειρα δήμευσης περιουσιών Ελλήνων με τις κατεδαφίσεις σπιτιών τους από την αλβανική κυβέρνηση.

Στον Σταμάτη Μαλέλη για την επί 37 χρόνια προσφορά του στην τηλεόραση και την ενημέρωση.

Στη Δημοτική Ραδιοφωνία, σε όλους τους δημοτικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας για την συμπλήρωση 30 χρόνων λειτουργίας.

Στην εφημερίδα «Εν Δελφοίς», εβδομαδιαία έκδοση της Βοιωτίας, για τα 17 χρόνια λειτουργίας της με εκδότη τον Ευάγγελο Μυταρά.

Στην εφημερίδα «Έβδομη», εβδομαδιαία εφημερίδα της Αττικής που φέτος συμπληρώνει 20 χρόνια αδειάλειπτης κυκλοφορίας.