current views are: 7

5 Απριλίου 2018
Δημοσίευση08:48

«Εμφανίστηκε» ο Χίος που αναζητείται για πυροβολισμό: Τι έγινε, ρε παιδιά; Πάλι με ψάχνουν τα μπατσάκια;

«Θα λογαριαστούμε με όλους»

Δημοσίευση 08:48’

«Θα λογαριαστούμε με όλους»

Την ώρα που ο Στέφανος Χίος αναζητείται από την ΕΛ.ΑΣ. στο πλαίσιο του αυτοφώρου, μετά από περιστατικό πυροβολισμού παρουσία δικαστικού επιμελητή, ο ίδιος αναρτά στο διαδίκτυο εριστικό κείμενο.

«Τι έγινε ρε παιδιά; Πάλι με ψάχνουν τα μπατσάκια του Τόσκα κατά εκατοντάδες την ώρα που οφείλουν να αναζητούν τους εγκληματίες που τραυμάτισαν άνανδρα τον Αλέξανδρο Σταματιάδη και χαροπαλεύει Άγιες μέρες του Πάσχα! Ντροπή σας!  Θα σας κρίνει ο Θεός κ ο λαός!

Τμήμα ανθρωποκτονιών
Προστασία πολιτεύματος
Ασφάλεια
Δίας
Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών
Όλοι μαζί σε πολιορκία στην εφημερίδα μας για να μην βγει η αυριανή έκδοση
Θα λογαριαστούμε με όλους !»

Σ.Χ», έγραψε για το συμβάν ο δημοσιογράφος.

Το χρονικό

Πυροβολισμός μέσα από τα γραφεία της εφημερίδας του Στέφανου Χίου στην Καλλιθέα ακούστηκε το μεσημέρι της Τετάρτης, προκαλώντας την κινητοποίηση των Αρχών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το άτομο που φέρεται να πυροβόλησε ήταν ο ίδιος ο δημοσιογράφος, με αφορμή την παρουσία δικαστικού επιμελητή στα γραφεία του εφημερίδας. Ο δημοσιογράφος έστρεψε το όπλο στον αέρα και πυροβόλησε για εκφοβισμό κατά του δικαστικού επιμελητή.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 15:45 στα γραφεία της εφημερίδας στην οδό Δοϊράνης 45, ενώ ο δημοσιογράφος έχει εξαφανιστεί.

Λίγη ώρα αργότερα ο Χίος με ανάρτησή του στο διαδίκτυο ανέφερε ότι τα πράγματα συνέβησαν ως εξής: «Το απόγευμα εισήλθε στα γραφεία της εφημερίδας με απειλές και βιαιοπραγίες νεαρός σωματώδης άντρας, άτομο το οποίο αναζητούσε τον Στέφανο Χίο. Κατά τη διάρκεια της εισόδου του ήταν ιδιαίτερα επιθετικός. Στη συνέχεια σημειώθηκε επεισόδιο για το οποίο δεν έχουν διευκρινιστεί οι λεπτομέρειες ως προς το τι ακριβώς συνέβη. Ο σωματώδης άντρας που ισχυρίζεται ότι είναι δικαστικός επιμελητής αμέσως μετά την είσοδο του εισήλθαν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας προφανώς μετά από κλήση του φερόμενου δικαστικού επιμελητή. Ισχυρίζεται ότι κάποιος άγνωστος προς το παρόν, πυροβόλησε στον αέρα για εκφοβισμό.

Μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα εμφανίστηκαν άνδρες ομάδα ΔΙΑΣ, η κρατική ασφάλεια και άλλες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ και απέκλεισαν τον χώρο και τα γραφεία της εφημερίδας διακόπτοντας την εργασία των δημοσιογράφων και την ομαλή λειτουργία της ιστοσελίδας. Έχουμε βάσιμες υπόνοιες ότι εξελίσσεται προβοκάτσια σε βάρος της εφημερίδας «ΜΑΚΕΛΕΙΟ» προκειμένου να μην κυκλοφορήσει.

Αυτή τη στιγμή ανακρίνουν τους δημοσιογράφους και ερευνούν τους χώρους. Καταγγέλλουμε τον αστυνομικό διευθυντή Χριστόπουλο, ο οποίος δεν επιτρέπει την είσοδο των συνηγόρων της εφημερίδας ώστε να διασφαλιστούν τα νόμιμα συμφέροντα τόσο των εργαζομένων όσο και της εκδότριας εταιρίας. Αυτή τη στιγμή δεκάδες πατριώτες συρρέουν στα γραφεία της εφημερίδας προς συμπαράσταση στους εργαζομένους και διαμαρτύρονται για την στάση της αστυνομίας».

Η ανακοίνωση των δικαστικών επιμελητών

Ανακοίνωση συμπαράστασης στον δικαστικό επιμελητή που βρέθηκε στα γραφεία της εφημερίδα του Στέφανου Χίου εξέδωσε η ομοσπονδία Δικαστικών Επιμελητών, τονίζοντας στο κείμενο, ότι  είχε προειδοποιήσει για την πιθανότητα συμβάντων, λόγω της «συνεχιζόμενης καλλιέργειας αδιαφορίας και αμφισβήτησης των νόμων και των δικαστικών αποφάσεων από διαφόρους».

Ειδικότερα στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «Το σύνολο των δικαστικών επιμελητών της χώρας εκφράζει τη συμπαράστασή του στον συνάδελφό μας που βρέθηκε αντιμέτωπος με τον τρόμο και τη βία και αναφερόμαστε βέβαια στο σημερινό περιστατικό με πυροβολισμό στα γραφεία της εφημερίδας «Μακελειό».

Το κράτος Δικαίου οφείλει να συμπαρίσταται και να προστατεύει τους ανθρώπους που επιτελώντας το καθήκον τους, εφαρμόζουν τους νόμους. Έχουμε εγκαίρως ενημερώσει και προειδοποιήσει για τους κινδύνους που εγκυμονεί η συνεχιζόμενη καλλιέργεια αδιαφορίας και αμφισβήτησης των νόμων και των δικαστικών αποφάσεων από διαφόρους.

Ο νόμος πρέπει να εφαρμόζεται για όλους και απέναντι σε όλους και άπαντες οι πολίτες οφείλουν να συμμορφώνονται.

Ο Πρόεδρος

Γεώργιος Μήτσης»