current views are: 3

20 Απριλίου 2018
Δημοσίευση09:47

Η Ελληνίδα υποψήφια δήμαρχος του Γουεστμίνστερ στους «Ήχους του Μπιγκ Μπεν»

Κυριακή 22 Απριλίου στις 19.00 στην ΕΡΤ

Δημοσίευση 09:47’

Κυριακή 22 Απριλίου στις 19.00 στην ΕΡΤ

Η εκπομπή του Λάμπη Τσιριγώτακη από το Λονδίνο «Στους Ήχους του Μπιγκ Μπεν» η οποία θα μεταδοθεί την Κυριακή 22 Απριλίου στις 19.00 στην ΕΡΤ περιλαμβάνει τα εξής θέματα.

Αναλυτική συνέντευξη της ελληνοκυπρίας δασκάλας Άντριας Ζαφειράκου, η οποία ψηφίστηκε πρόσφατα ως η καλύτερη δασκάλα στον κόσμο, μέσα από 33.000 υποψήφιους από 179 χώρες. Επίσκεψη στο σχολείο της στο Βόρειο Λονδίνο, μιλούν γι’ αυτή μαθητές της και ο διευθυντής του σχολείου της Τζεράρντ Μακένα.

Οι δημοτικές εκλογές στην Αγγλία στις 3 Μαΐου προβλέπεται να ενισχύσουν το Εργατικό κόμμα και τον αρχηγό του Τζέρεμυ Κορμπύν. Εντυπωσιακή προβλέπεται ότι θα είναι η επικράτηση του Εργατικού κόμματος στο Λονδίνο. Υποψήφια με το εργατικό κόμμα στον κρίσιμο δήμο του Γουεστμίνστερ στο Λονδίνο είναι η Ελληνίδα Ναυσικά Θαλάσση.

Σε δημοπρασία από τον οίκο Κρίστις, η σπάνια συλλογή έργων τέχνης και ιστορικών αντικειμένων του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου Ντέιβιντ Ροκφελλερ ο οποίος πέθανε σε ηλικία 101 ετών. Όλα τα χρήματα της δημοπρασίας και αναμένεται να ξεπεράσει το ένα δισεκατομμύριο λίρες θα δοθούν σε καλούς σκοπούς. Μεταξύ των ιστορικών αντικειμένων που θα πουληθούν στην δημοπρασία και το αγαπημένο σερβίτσιο για επιδόρπιο του Ναπολέοντα. Η τιμή εκκίνησης γι’ αυτό το ιστορικό αντικείμενο είναι 275.000 λίρες.

Ο Έλληνας καθηγητής στην έδρα της μηχανικής στο πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ Γιάννης Μπριλάκης, εξηγεί την σημαντική εφαρμογή της ψηφιοποίησης της πραγματικότητας στις κατασκευές και τα μεγάλα έργα, σχετικά με τον σχεδιασμό και την συντήρηση.