current views are: 10

24 Μαΐου 2018
Δημοσίευση16:44

«Παραπολιτικά»: Αρχίζουν μυστικά προετοιμασίες για κάλπες

Διαβάστε στα «Παραπολιτικά» που κυκλοφορούν εκτάκτως την Παρασκευή

Δημοσίευση 16:44’

Διαβάστε στα «Παραπολιτικά» που κυκλοφορούν εκτάκτως την Παρασκευή

Κυκλοφορεί εκτάκτως αύριο, Παρασκευή, σε όλη τη χώρα η εφημερίδα «Παραπολιτικά».

Διαβάστε στα «Παραπολιτικά»:

ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΜΥΣΤΙΚΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΠΕΣ

Το Μαξίμου παραγγέλνει ψηφοδέλτια

•             Η εντολή που δόθηκε από το υπ. Εσωτερικών για δέσμευση ειδικού τύπου χαρτιού

•             Οι πρώτες επαφές με τους εισαγωγείς και οι δυσκολίες λόγω έλλειψης αποθέματος

•             Η πρόβλεψη για εκλογές τον Οκτώβριο από κορυφαίους θεσμούς και ο καυτός Ιούνιος πού περιμένει τον Αλέξη Τσίπρα και δρομολογεί εξελίξεις

Υπόθεση «ΚΑΡΟΥΖΟΣ-GATE»

Χρονικά κενά και δικαιολογίες που δεν πείθουν

Το εξώδικο του κ. Πουλιάση και η απάντηση του κ. Λιβανού για την πολύκροτη υπόθεση

«Ο Έλληνας και το big deal με τους Ομπάμα…»

Ο επικεφαλής του Netflix από τη Σάμο και η…συμφωνία – έκπληξη

Ποιό ντουέτο ταξίδεψε στην Ιαπωνία  

Η μυστική απόδραση και η άφιξη αργά τη νύχτα στο «Ελ. Βενιζέλος»

«Απαράδεκτη» η στάση Τσίπρα για Μπουτάρη

Ο Γ. Κουμουτσάκος μιλάει στα «Π» για το Σκοπιανό και τα φαινόμενα βίας

Μυστική ομάδα με τον κώδικα «Κ» στον ΣΥΡΙΖΑ

Οι πρωταγωνιστές και οι στόχοι ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών

Τι καταγγέλλει η Ν.Δ.

Οι συνταξιούχοι προτεραιότητα του Κυριάκου

Η στρατηγική και οι περιοδείες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Όλο το παρασκήνιο 

Πώς η Αθήνα «πνίγηκε» στο Ιλιντεν

Πάγωσαν τα χαμόγελα στο κυβερνητικό στρατόπεδο παρά την αρχική αισιοδοξία.

Μαζί,

H μεγάλη προσφορά συνεχίζεται!

Κωνσταντίνος Καραμανλής, «Οι Εθνικές Παρακαταθήκες», ο 5ος τόμος – Πολιτισμός: Η Δύναμη της Ελλάδας: Ο Κωνσταντίνου Καραμανλής και τα έργα της Ακρόπολης, οι Μακεδονικοί τάφοι της Βεργίνας & το όραμά του για την παγκόσμια πολιτιστική απήχηση της Ελλάδας.

Είκοσι χρονιά από τον θάνατο του ηγέτη που άλλαξε την Ελλάδα, τα σπάνια αρχεία του Κωνσταντίνου Καραμανλή για πρώτη φορά, σε οκτώ αποκαλυπτικούς θεματικούς τόμους! Όλα τα μεγάλα θέματα του ελληνισμού, όλοι οι μεγάλοι σταθμοί της πορείας της χώρας για έξι δεκαετίες!

Μια μνημειώδης εκδοτική προσφορά, που δεν πρέπει να λείπει από κανένα ελληνικό σπίτι.

Ακόμη,

Το συγκλονιστικό βιβλίο «Άλωση 1453» που κυκλοφορεί για πρώτη φορά με εφημερίδα!

Με αφορμή την επέτειο της Άλωσης της Πόλης, τα Παραπολιτικά εξασφάλισαν για όλους τους αναγνώστες ένα σπάνιο ιστορικό ντοκουμέντο. Το νέο αυτό βιβλίο αποτελεί μία πραγματική προσφορά στο αναγνωστικό κοινό, αφού πόρρω απέχει από το να αποτελεί μια ακόμα κοινότυπη αφήγηση της οδυνηρής αλώσεως της Βασιλεύουσας. Αντιθέτως, για πρώτη φορά παρουσιάζονται στο ελληνικό αναγνωστικό κοινό δύο άγνωστες μαρτυρίες – χρονικά της Αλώσεως, γραμμένα από αυτόπτες μάρτυρες των γεγονότων.

Η πρώτη μαρτυρία είναι γραμμένη προς τον Πάπα της Ρώμης Νικόλαο ΣT’ απο τον Λεονάρδο τον Χίο, τον Γατελούζο Καθολικό Αρχιεπίσκοπο Μυτιλήνης που έζησε μέσα στα τείχη της Πόλεως την επιθανάτια αγωνία της και τον ύστατο αγώνα της εναντίον των βαρβάρων κατακτητών. Σε αυτόν τον αγώνα έλαβε και ο ίδιος μέρος και κατά την άλωση αιχμαλωτίσθηκε από τους Oθωμανούς.

Η δεύτερη μαρτυρία είναι γραμμένη από τον Άντζελο Λομμελίνο, τον τελευταίο Γενουάτη Ποτεστά (Διοικητή) του Πέραν και απευθύνεται προς τον αδερφό του στη Γένοβα, διεκτραγωδώντας με τη σειρά του τα όσα είδε και έζησε. Και τα δύο πολύτιμα αυτά κείμενα για την ιστορική μας αυτογνωσία, γραμμένα πρωτοτύπως στη Λατινική γλώσσα, παρέμεναν επί έξι ολόκληρους αιώνες αμετάφραστα κι είναι μια πραγματική εθνική προσφορά εκ μέρους του κ. Τσοπάνη να τα αποδώσει στη νέα ελληνική γλώσσα, ούτως ώστε να έχει πρόσβαση σε αυτά τα πολύτιμα ιστορικά ντοκουμέντα και το ελληνικό αναγνωστικό κοινό.

Για αυτό τον λόγο αξίζει ο κάθε Έλληνας και ο κάθε φιλίστωρ να διαβάσει αυτά τα μεσαιωνικά κείμενα, αυτές τις προσωπικές μαρτυρίες των αυτοπτών μαρτύρων της Αλώσεως, όχι μόνο για να δει από πρώτο χέρι το τι ακριβώς έγινε, αλλά και πως είδαν το κοσμοϊστορικό αυτό γεγονός οι Δυτικοί που πολέμησαν στα τείχη της Βασιλεύουσας για τη σωτηρία της Πόλεως, πιστοί “άχρι τέλους” στον τελευταίο μαρτυρικό Αυτοκράτορα Κωνσταντίνο ΙΒ’ Παλαιολόγο

«Πριν ακόμα ο Φοίβος (ήλιος) εξαγνίσει το ημισφαίριο, ολόκληρη σχεδόν η Πόλις είχε παραδοθεί λεία στους ειδωλολάτρες… Για τις τρείς επόμενες ημέρες η Πόλις αφέθηκε ως λεία να κουρσευθεί και να ερημωθεί από τους άρπαγες, κι όταν αυτοί κουράσθηκαν από τα πλούτη, άφησαν ότι απέμεινε για τον Τούρκο μονάρχη. Κάθε πλούτος και κάθε λεία μεταφέρθηκε στις σκηνές τους. Όλοι οι Χριστιανοί, σε έναν αριθμό περίπου εξήντα χιλιάδων ατόμων, αιχμαλωτίσθηκαν και δέθηκαν με σχοινιά. Οι σταυροί αποκολλήθηκαν από τους θόλους και τους τοίχους των εκκλησιών και ποδοπατήθηκαν. Οι σύζυγοι βιάσθηκαν, οι παρθένοι απανθίστηκαν, οι άλικοι έφηβοι με αισχρότητες κηλιδώθηκαν, οι μοναχοί, οι μοναχές και όσοι τους υπηρετούσαν αισχρά διεστράφησαν. Ω Θεέ μου, πόσο εξοργισμένος θα πρέπει να ήσουν μαζί μας, και με πόση σκληρότητα απέτρεψες το πρόσωπό σου από εμάς τους πιστούς σου!»

Ένα κουπόνι αξίας €100 για τις παιδικές κατασκηνώσεις The RANCH

10 ημέρες με 295€ (αντί για 395)

Ζήστε ένα αξέχαστο καλοκαίρι σε ένα τόπο θρυλικό! Στη μαγευτική κοιλάδα του Σοφικού Κορινθίας ένας θρύλος ζωντανεύει σε μια έκταση 330 στρεμμάτων. Σε απόσταση μόλις 97 χιλιομέτρων από την Αθήνα, το The RANCH σας προσφέρει με ασφάλεια στιγμές δράσης, άθλησης, ψυχαγωγίας, χαλάρωσης και παιχνιδιού σε ένα χώρο που «δένει» αρμονικά το φυσικό περιβάλλον με τις υπερσύγχρονες οικολογικές μας εγκαταστάσεις άθλησης & διαμονής

Για παιδιά 6 έως 16 ετών

&

Μόνο με την απλή έκδοση των €2 

Νέα παιδική σειρά σε DVD: Σίμερ και Σάιν

Τα ολοκαίνουρια επεισόδια του 1ου κύκλου είναι ΕΔΩ! Οι δίδυμες αδελφές Σίμερ και Σάιν είναι τα μυστικά τζίνι της Leah! Η Leah βρίσκεται πάντα σε κάποιο δίλημμα και χρειάζεται τη βοήθειά των μαγικών της φίλων και τα τζίνι είναι πάντα πρόθυμα να της εκπληρώσουν τρεις ευχές κάθε ημέρα. Όμως μερικές φορές, παρερμηνεύουν τις επιθυμίες της Leah, άλλες πάλι εκπληρώνουν ευχές, τις οποίες δεν ήθελε να κάνει! Κάθε λάθος ευχή, τους οδηγεί σε μια τρελή περιπέτεια. Τελικά, μέσα από την ομαδική δουλειά, τα τζίνι και η Leah, βρίσκουν τον τρόπο για να διορθώσουν τα προβλήματα που δημιουργούνται, χωρίς τη χρήση παραπάνω ευχών.

Μη χάσετε το 5ο DVD με 2 απίθανα επεισόδια!