current views are: 6

4 Ιουνίου 2018
Δημοσίευση16:42

Εντός Ιουνίου ψηφίζεται το νομοσχέδιο για ψηφιακή τηλεόραση στις ακριτικές περιοχές

Κουπόνια για την αγορά δορυφορικού πιάτου ή αποκωδικοποιητή

Δημοσίευση 16:42’
Τηλεθεάσεις

Κουπόνια για την αγορά δορυφορικού πιάτου ή αποκωδικοποιητή

Μέσα στο μήνα αναμένεται να ψηφιστεί το σχέδιο νόμου του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, για την πρόσβαση μόνιμων κατοίκων ακριτικών περιοχών στους τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας.

Η νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής προβλέπει την παροχή κουπονιού ύψους 110 ευρώ σε περίπου 400.000 κατοίκους, σε 3.000 περιοχών της χώρας, προκειμένου να προμηθευτούν δορυφορικό πιάτο ή αποκωδικοποιητή από τον OTE ή τη Forthnet.

Μιλώντας στο Skai.gr ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής, Βασίλης Μαγκλάρας, έκανε λόγο για πρωτοβουλία που λύνει ένα σημαντικό πρόβλημα gia περίπου μισό εκατομμύριο πολίτες.

«Λύνει το πρόβλημα της ψηφιακής τηλεοπτικής απομόνωσης και του αποκλεισμού από την ενημέρωση και την ψυχαγωγία που δημιούργησε η στρεβλή μετάβαση από την αναλογική στην ψηφιακή τηλεόραση. Με την εμπειρία της πιλοτικής εφαρμογής στην Θράκη και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, προχωράμε άμεσα στην άρση του ψηφιακού αποκλεισμού σε 3.500 οικισμούς σε όλη τη χώρα» ανέφερε ο κ. Μαγκλάρας.

 

 


σχετικα αρθρα