current views are: 10

22 Ιουνίου 2018
Δημοσίευση16:10

SBC: Κάναμε προσφυγή κατά της απόφασης διακοπής του σήματος

«Η σπουδή της Digea, να επιβάλει «μαύρο» στο SBC ενώ εκκρεμεί η απόφαση του ΣτΕ προκαλεί εντύπωση», αναφέρει ο σταθμός.

Δημοσίευση 16:10’

«Η σπουδή της Digea, να επιβάλει «μαύρο» στο SBC ενώ εκκρεμεί η απόφαση του ΣτΕ προκαλεί εντύπωση», αναφέρει ο σταθμός.

Διευκρινήσεις σχετικά με τους λόγους  για τους οποίους από το βράδυ της Τρίτης σταμάτησε να μεταδίδει το πρόγραμμά του, δίνει ο τηλεοπτικός σταθμός SBC, κάνοντας παράλληλα γνωστό ότι η διοίκηση του σταθμού έχει ήδη προσφύγει κατά της απόφασης διακοπής του σήματος.
Aναλυτικά η ανακοίνωση

«Ο τηλεοπτικός σταθμός «SBC», από τα μεσάνυχτα της Τρίτης, έχει σταματήσει να εκπέμπει, καθώς η εταιρεία Digea A.E, αποφάσισε την αφαίρεσή του από την πλατφόρμα της, επικαλούμενη απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. 

Προς ενημέρωσή σας, η εταιρεία μας διευκρινίζει τα εξής:

Η υπ αρ. 62/2018 απόφαση του Ε.Σ.Ρ., σε κανένα σημείο της δεν «διατάσσει» την διακοπή του σήματος μας και μάλιστα δεν ορίζει συγκεκριμένο χρονικό όριο.

Η εταιρεία μας έχει άμεσα προσφύγει κατά της υπ’ αρ. 62/2018 απόφασης του Ε.Σ.Ρ. ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, γνωστοποιώντας τις ενέργειες της αυτές και στην Digea A.E., προκειμένου να αποφευχθεί η διακοπή του σήματος του καναλιού, τουλάχιστον μέχρι την έκδοση αποφάσεως του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Είναι άλλωστε γνωστό σε όλους, ότι το ΣτΕ δεν εκδίδει αποφάσεις χωρίς προηγούμενη προεργασία, γεγονός που καθιστά –εξ αντικειμένου- την Digea A.E. υπόχρεη σε αναμονή. 

Παρατηρούμε ότι στην ανακοίνωσή της η Digea αποφεύγει να αναφερθεί στην προσφυγή του σταθμού μας στη Δικαιοσύνη.

Η σπουδή από την πλευρά της εταιρείας Digea,  να επιβάλει «μαύρο» στο SBC – ένα κανάλι που λειτουργεί κανονικά και απασχολεί 60 μισθωτούς εργαζόμενους- ενώ εκκρεμεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, προκαλεί εντύπωση. Πόσο μάλλον, από την στιγμή που δεν επέρχεται από τη λειτουργία του σταθμού, καμία βλάβη σε κανέναν τρίτο. Αντιθέτως, η ζημιά από την απόφαση αυτή για το SBC είναι ανεπανόρθωτη.

Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την όσο το δυνατό ταχύτερη επανεμφάνιση του σήματός μας και ενημερώνουμε  τους συνεργάτες μας ότι μέχρι την πλήρη αποκατάσταση της εκπομπής μας είναι δυνατή η παρακολούθηση μας από τον ιστότοπο «www.sbctv.gr» καθώς και μέσα από το «CosmoteTV». 

Τέλος, ευχαριστούμε όλους όσοι μας συμπαραστέκονται στην κρίσιμη αυτή περίοδο που διανύουμε και υποσχόμαστε ότι θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την διασφάλιση των εργαζομένων μας, αλλά και την συνέχιση της οικονομικής ενημέρωσης που έγκυρα και με συνέπεια επί σειρά ετών προσφέρουμε».