current views are: 13

27 Ιουνίου 2018
Δημοσίευση11:56

ΕΣΡ: Πέντε οι τηλεοπτικές άδειες – Απορρίφθηκε ο «φάκελος» Βρυώνη

Δείτε ποιοι σταθμοί πήραν άδεια

Δημοσίευση 11:56’

Δείτε ποιοι σταθμοί πήραν άδεια

Τη λίστα με τους τηλεοπτικούς σταθμούς που λαμβάνουν τηλεοπτική άδεια γενικής στόχευσης εθνικής εμβέλειας ανακοίνωσε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Σύμφωνα με την απόφαση του ΕΣΡ, τελικά θα χορηγηθούν πέντε άδειες, καθώς ο φάκελος της «Τηλεοπτική Ελληνική» του επιχειρηματία Φίλιππου Βρυώνη απορρίφθηκε.

Ολόκληρη η απόφαση του ΕΣΡ 

Όπως αναφέρεται στην απόφαση, «το ΕΣΡ απορρίπτει την με αριθμό πρωτοκόλλου 3488/22.06.2018 αίτηση της εταιρείας ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ κατά της Απόφασης 63/2018 του ΕΣΡ, κατά τα ειδικότερα αναφερόμενα στο σκεπτικό.

Διαπιστώνει ότι η εταιρεία ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ δεν συμμορφώθηκε με τον όρο που της είχε τεθεί με την Απόφαση 63/2018 του ΕΣΡ και την διαγράφει από τον οριστικό πίνακα των προεπιλεγέντων υποψηφίων για τη χορήγηση των αδειών που προκηρύχθηκαν με βάση την Προκήρυξη 1/2017 του ΕΣΡ».

Έτσι, άδειες ενημερωτικού, γενικού περιεχομένου, έλαβαν οι τηλεοπτικοί σταθμοί ΣΚΑΙ, ALPHA, ANT1, STAR και E.

Αξίζει να σημειωθεί πως πλέον απομένουν δύο αδιάθετες τηλεοπτικές άδειες. Αν κάποιος ενδιαφέρεται, θα πρέπει να εκδηλώσει το ενδιαφέρο του εγγράφως έως την επόμενη προκήρυξη αδειών εθνικής εμβέλειας (δηλ. τις θεματικές) στο ΕΣΡ, προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Αν το ΕΣΡ θεωρήσει ότι η πρόταση είναι σοβαρή, υποχρεούται να προκηρύξει καινούρια διαγωνιστική διαδικασία. 

Οι καναλάρχες αναμένεται να κληθούν από το ΕΣΡ στις αρχές Αυγούστου, για να τους παραχωρηθούν και τυπικά οι άδειες και να πληρώσουν την πρώτη δόση των 3,5 εκατ. ευρώ (από το σύνολο των 35 εκατ. ευρώ).

Σημειώνεται, τέλος, ότι το ΕΣΡ εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη χθεσινή απόφαση του ΣτΕ, καθώς «αποδεικνύει ότι καλώς έγινε ο διαγωνισμός».