current views are: 5

24 Ιουλίου 2018
Δημοσίευση10:08

ΕΣΗΕΑ: Συμμετέχουμε στο εθνικό πένθος

«Ελπίζουμε η καταστροφή να σταματήσει τουλάχιστον εδώ»

Δημοσίευση 10:08’

«Ελπίζουμε η καταστροφή να σταματήσει τουλάχιστον εδώ»

«Η ΕΣΗΕΑ και ολόκληρος ο δημοσιογραφικός κόσμος συμμετέχουν στο εθνικό πένθος και θρηνούν για τα δεκάδες θύματα των φονικών πυρκαγιών, που έπληξαν από χθες τους παραθεριστικούς οικισμούς της Αττικής», τονίζει σε ανακοίνωση της η ΕΣΗΕΑ.

«Η ανείπωτη αυτή τραγωδία, πτυχές της οποίας έρχονται στο φως της δημοσιότητας λεπτό προς λεπτό, μας βυθίζει όλους στη θλίψη και στο πένθος. Και ελπίζουμε η καταστροφή να σταματήσει τουλάχιστον εδώ», συνεχίζει η της Ένωσης Συντακτών και προσθέτει: «Χαιρετίζουμε όλες τις δυνάμεις που από χθες έχουν ριχθεί στη μάχη κατά των πυρκαγιών, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, την Αστυνομία, το Λιμενικό Σώμα, τις Ένοπλες Δυνάμεις, το ΕΚΑΒ και τους αμέτρητους εθελοντές. 
Χαιρετίζουμε, επίσης, τους συναδέλφους μας δημοσιογράφους, που από χθες το μεσημέρι βρίσκονται στις επάλξεις, δίνοντας τη μάχη της ενημέρωσης, με εικόνα και ήχο από όλα τα μέτωπα των πυρκαγιών, καλύπτοντας με αυτοθυσία και γενναιότητα τα γεγονότα της τραγικής επικαιρότητας. 
Η αυταπάρνηση των δημοσιογράφων και των τεχνικών για την κάλυψη της τραγωδίας και την ενημέρωση των πολιτών, καταδεικνύει ανάγλυφα τον σημαντικότατο κοινωνικό ρόλο που διαδραματίζουν οι άνθρωποι της ενημέρωσης».