Πάνω από 100 εργαζόμενοι πρόκειται να χάσουν τις δουλειές τους εφέτος στη News International, τη βρετανική θυγατρική του ομίλου του Ρούπερτ Μέρντοκ στη Βρετανία που βρίσκεται στο επίκεντρο του σκανδάλου των υποκλοπών και της δωροδοκίας αστυνομικών. Ο Τομ Μόκριτζ, ο διευθύνων σύμβουλος της Νιους Ιντερνάσιοναλ, δήλωσε ότι αναμένεται να καταργηθούν 110 από τις συνολικά 3.000 εργασίας στον όμιλο κατά την διάρκεια του τρέχοντος οικονομικού έτους.

Η ανακοίνωση σημειώθηκε την ημέρα που τέσσερα πρώην διευθυντικά στελέχη της εταιρίας κατέθεσαν σε κοινοβουλευτική επιτροπή η οποία ερευνά το σκάνδαλο που συγκλόνισε τις εφημερίδες του Μέρντοκ στη Βρετανία και οδήγησε στο κλείσιμο της μιας.

«Η βιομηχανία μας μεταβάλλεται ταχύτατα, και όπως και άλλοι οργανισμοί στα ΜΜΕ πρέπει να εξελίσσουμε συνεχώς τον τρόπο δουλειάς μας», ανέφερε ο Μόκριτζ σε κείμενο το οποίο εστάλη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. «Επιζητούμε αύξηση της αποτελεσματικότητας εδώ και πολύ καιρό. Αναμένουμε να μειώσουμε το εργατικό δυναμικό της News International κατά 110 θέσεις του προσωπικού».

Αν και πρόκειται για «μια εποχή ακραίας δοκιμασίας» για τους εργαζόμενους, πρόσθεσε ο Μόκριτζ, έχει «μεγάλη εμπιστοσύνη» στην εταιρία, μέρος του ομίλου News Corp.

Οι διευθυντές των τριών πανεθνικής κυκλοφορίας εφημερίδων του ομίλου -The Sun, The Times και The Sunday Times- θα πρέπει να επανεξετάσουν το πώς αξιοποιούν το προσωπικό τους, ανέφερε στο κείμενό του, που έστειλε για εσωτερική χρήση στα στελέχη.

Χθες ο όμιλος ανακοίνωσε ότι ακυρώνει τα σχέδιά του να αποκτήσει νέα γραφεία στο ανατολικό Λονδίνο. Όλο το προσωπικό θα εδρεύει στην Πλατεία Τόμας Μουρ, κοντά στον Πύργο του Λονδίνου και τον Τάμεση.