Ανακοίνωση ΠΟΣΠΕΡΤ:

Ο κος Βενιζέλος με τις εξαγγελίες του στις 6.9.2011, μας έφερε ακόμα μια φορά στα όρια της απόγνωσης. Στη ρύμη του λόγου του μάλιστα επιδοκίμασε τα μέτρα που εξήγγειλε ο πολύς κος Μόσιαλος για την ΕΡΤ, παρά το γεγονός ότι αυτός ο κύριος αρνήθηκε να συζητήσει δημόσια με τον πρόεδρο της Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ., τον πρόεδρο δηλαδή των εργαζόμενων στα ηλεκτρονικά ΜΜΕ.
Ο κος Βενιζέλος δεν διαθέτει μόνον ευγλωττία. Φαίνεται να είναι και γνώστης του δόγματος “σοκ και δέος” και ένθερμος υποστηρικτής της σχολής του Σικάγο. Αλλιώς δεν εξηγείται ο ανηλεής καταιγισμός μέτρων που λέει ότι αυτός και οι συνάδελφοί του προτίθενται να λάβουν.
Ο επί των οικονομικών υπουργός μας μάλλον θα θεωρεί ότι – λόγω των καλών  διαθέσεων και προθέσεων που διαρκώς επιδεικνύουμε – είμαστε καθυστερημένοι και ενδεχομένως ηλίθιοι. Αυτού του είδους τις πεποιθήσεις αναπτύσσουν – κακώς κατ΄εμάς – οι ευφυείς άνθρωποι, όπως αναμφισβήτητα είναι ο κος Βενιζέλος.
Εκτιμώντας όμως ότι διαθέτουμε την κοινή λογική, επιθυμούμε να εκθέσουμε ορισμένα στοιχεία (γνωστά βεβαίως στον κο Βενιζέλο) και ακολούθως να κάνουμε μερικές ερωτήσεις.
Τα στοιχεία. Κατά τον αναρτημένο στο διαδίκτυο προϋπολογισμό του 2011, οι προς είσπραξη φόροι για το τρέχον έτος, είναι €55 δις. Θα επιτευχθεί άραγε αυτός ο στόχος; Αμφιβάλουμε. Γι΄αυτό άλλωστε και τα εξοντωτικά οικονομικά μέτρα. Όμως με το ΑΕΠ στα €230 δις, θάπρεπε να ήταν κατά €55 δις παραπάνω, ήτοι €110 δις. Είναι δυνατόν; Και όμως 25% φόροι εισοδήματος κατ΄ελάχιστον + 23% ΦΠΑ, εκεί οδηγούν. Οι αριθμοί είναι στρογγυλοποιημένοι, πλην όμως δεν απέχουν από την πραγματικότητα. Επισημαίνουμε και κάθε αντίρρηση δεκτή, ότι όπου ανθεί η φοροδιαφυγή ανθεί και η διαφθορά και τανάπαλιν. Ας πούμε λοιπόν ότι αυτά τα δυο φαινόμενα είναι ως έννοιες ταυτόσημες και ως μεγέθη ευθέως ανάλογα. Αυτό μπορεί να το παρατηρήσει ο καθείς σε οποιοδήποτε κράτος. Δηλαδή ισχύει: Έχει μικρή φοροδιαφυγή; Τότε έχει μικρή διαφθορά, πχ Σουηδία, Αυστρία, Φινλανδία κ.ά. Έχει μεγάλη φοροδιαφυγή; Τότε είναι μεγάλη και η διαφθορά, πχ, Ελλάδα, Μποτσουάνα, Κολομβία κλπ.
Και τώρα οι ερωτήσεις. Γιατί ο κος Βενιζέλος – αντί να εξαγγέλλει εξοντωτικά οικονομικά μέτρα – δεν προσπαθεί να μαζέψει τα €55 δις, τα οποία κρύβονται; ;
(Θα επανέλθουμε σε αυτό και  με προσεχή ανακοίνωσή μας).
Είναι σωστό επιχειρηματικά – κατά τους κους Μόσιαλο και Βενιζέλο – να βάζουν χέρι ΑΒΑΣΑΝΙΣΤΑ και να κλείνουν ένα τηλεοπτικό κανάλι και καμπόσους ραδιοφωνικούς σταθμούς, το περιοδικό της, της οικονομικά ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΙΚΗΣ Δημόσιας ΕΡΤ, η οποία δεν επιβαρύνει με ούτε ένα (1) ευρώ το κράτος ; ;
Τι μήνυμα δίνεται σ΄ αυτούς που προσπαθούν  και τελικά τα  καταφέρνουν;;
Ότι αν θέλουν να σε κλείσουν τα ιδιωτικά ανταγωνιστικά συμφέροντα θα βρεθεί τρόπος ώστε να το καταφέρουν, ανέξοδα και άκοπα μέσω των κυβερνητικών αποφάσεων; ;
Και για να μην ξεχνάμε την ιστορία μας, επαναλαμβάνουμε τη σοφή ρήση του Γέρου της Δημοκρατίας «ζυγισθήκατε, μετρηθήκατε και βρεθήκατε ελλιπείς»