Το άρθρο του Σταύρου Ψυχάρη υπό τον τίτλο «Το λάθος (μας)» ήρθε να επιβεβαιώσει τα χειρότερα σενάρια που υπάρχουν για τον ΔΟΛ. Το μεγάλο αφεντικό, αναζητώντας μια νέα ένεση ρευστότητας- στα 20 εκατ. την υπολογίζουν, την οποία ο Β. Ρέστης δεν τη δίνει εδώ και έξι μήνες, έχει πάρει τις αποφάσεις του. Απλώς, με τον κυνισμό που τον διακρίνει, τις ανακοίνωσε δημοσίως.
Στον ΔΟΛ, έχουν αρχίσει να καλούνται συντάκτες των 20 και περισσοτέρων χρόνων, προκειμένου να τους προταθεί να πάρουν την αποζημίωσή τους και κάτι παραπάνω και να τερματίσουν συναινετικά την συνεργασία τους με τον Οργανισμό.
Στην αντίθετη περίπτωση- τους λένε με νόημα, μπορεί σε κάποιους μήνες να μην πάρεις τίποτα... Τι μπορούν να κάνουν οι άνθρωποι; Το σκέφτονται, αν και πολλά περιθώρια δεν τους αφήνουν.
Στη Μιχαλακοπούλου, εκτιμούν ότι όσοι έχουν κληθεί από τη διεύθυνση, έχουν μπει σε δρόμο χωρίς επιστροφή...
Όλα δείχνουν ότι ο Ψυχάρης έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε περικοπές μεγάλης κλίμακος. Θα είναι η κατάργηση ενθέτων, θα είναι η μείωση των προσφορών, σίγουρα θα είναι και η δραματική μείωση του προσωπικού.
Απλώς, τώρα που βρίσκεται στην αρχή, ανοίγει ευγενικά την πόρτα της μεγάλης φυγής... Στη συνέχεια, ποιος γνωρίζει...

Τι έγραψε- μεταξύ άλλων ο Ψυχάρης; «Η κρίση στα ΜΜΕ είναι βέβαια πρωτίστως κρίση επιχειρηματική. Σε μιαν εποχή (ως το έτος 2009) απατηλής, ως απεδείχθη, ευμάρειας τα μέσα ενημερώσεως «ανεπτύχθησαν» σε ξύλινα πόδια, που έσπασαν με την πρώτη εμφάνιση της μεγάλης και αγνώστου διάρκειας οικονομικής κρίσης...
Τι μέλλει γενέσθαι; Κατ΄ αρχήν, ο τρώσας και ιάσεται. Εμείς που έχομε τις ευθύνες για τη διολίσθηση του ελληνικού Τύπου και των τηλεοράσεων στη χορεία των προβληματικών επιχειρήσεων, εμείς πρέπει να βρούμε και τη θεραπεία. Και θα τη βρούμε!
«Το Βήμα της Κυριακής», «Τα Νέα» και τα περιοδικά του ΔΟΛ ολοκλήρωσαν τη μελέτη του προβλήματος του ελληνικού Τύπου και έχουν καταλήξει στις αποφάσεις τους, τις οποίες συντόμως θα προτείνουν στους αναγνώστες...»

ΧΡΑΝ