Λουκέτο στην ΕΤ1 με τροπολογία που θα περιλαμβάνεται σε νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή, μετά από απόφαση του υπουργικού συμβουλίου που συνεδρίασε σήμερα, Πέμπτη, υπό τον πρωθυπουργό. Κλείδωσαν επίσης όλες οι αλαλγές στη Δημόσια Τηλεόραση και το σχέδιο Μόσιαλου «Νέα Δομή της Δημόσιας Τηλεόρσης» πήρε το πράσινο φως.
Εντός των επόμενων ημερών και μετά από την υπογραφή κοινής υπουργικής απόφασης κλείνουν τα «Ινστιτούτο Οπτικοακουστικών Μέσων» και «Εθνικό Οπτικοακουστικό Αρχείο». Το προσωπικό τους ενσωματώνεται στην ΕΡΤ και εντάσσεται στη διαδικασία της εργασιακής εφεδρείας και της αξιολόγησης. Την ίδια ώρα, όλοι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ τίθενται επίσης στο μικροσκόπιο της αξιολόγησης ενώ το 10%(350 εργαζόμενοι) εντάσσονται σε καθεστώς εφεδρείας. Επίσης εγκρίθηκε ο σχεδιασμός για κατά 50% μείωση των συμβασιούχων ορισμένου χρόνου. 

Η συχνότητα της ΕΤ1 παραμένει στην κυριότητα του δημοσίου, ενώ υπάρχει η σκέψη να «μετακομίσει» σε αυτή και να εκπέμπει και αναλογικά το ψηφιακό κανάλι Prisma+, που πιθανόν να εμπλουτιστεί και με εκπομπές από τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς. 


Πηγή: Το Βήμα
TAGS