Όσο και αν φαντάζει απίστευτο, περίπου 20.000 τηλεθεατές εμφανίζονται να παρακολουθούσαν χθες την... τετράωρη στάση εργασίας στα τρία μεγάλα κρατικά κανάλια, η οποία προκηρύχθηκε την ώρα του υπουργικού συμβουλίου σε αντίδραση για την συρρίκνωση της ΕΡΤ.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της τηλεθέασης, την σχετική κάρτα της στάσης εργασίας έβλεπαν στη ΝΕΤ κάτι παραπάνω από 10.000 άνθρωποι, στην ΕΤ1 κάτι λιγότερο από 7.000 και στην ΕΤ3 περίπου 2.500.

Είναι προφανές βέβαια ότι λίγο δύσκολο να συνέβη αυτό. Πιθανότατα την ώρα του ζάπινγκ κάποιοι να στάθηκαν για μερικά δευτερόλεπτα ώστε να διαβάσουν την κάρτα και αυτό να καταγράφηκε από τους μετρητές; Ίσως κάποιοι άλλοι  να ξέχασαν ανοιχτές τις τηλεοράσεις τους στα συγκεκριμένα κανάλια και να πήγαν να κάνουν άλλες δουλειές (πχ να μαγειρέψουν οι νοικοκυρές);

Σε κάθε περίπτωση πάντως, προκλήθηκε αυτό το παράδοξο, που μπορεί σε μερίδιο να μην ξεπερνά καν το 1% αλλά σε απόλυτους αριθμούς οδηγεί στο συμπέρασμα ότι 20.000 συμπατριώτες μας κάθονταν και παρακολουθούσαν τηλεοπτικούς σταθμούς που ουσιαστικά είχαν ρίξει... μαύρο.

ΠΗΓΗ: Star.gr
TAGS