Με επιστολή του προς την ΕΡΤ και το ΑΠΕ,  ο Ηλίας Μόσιαλος υπογραμμίζει ότι η εργασιακή εφεδρεία πρέπει να διέπεται από διαφάνεια και αξιοκρατία.
Ανακοίνωση Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης:

Τη διαφανή και αξιοκρατική εφαρμογή της εγκυκλίου του Υπουργού Οικονομικών για την εργασιακή εφεδρεία, ζήτησε από τη διοίκηση της ΕΡΤ και του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΠΕ – ΜΠΕ) ο υπουργός Επικρατείας, Ηλίας Μόσιαλος.
Ειδικότερα, με επιστολές του προς τους κ. κ. Θανάση Παπαγεωργίου και Λάμπη Ταγματάρχη, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ Α.Ε. αντιστοίχως, καθώς και στον κ. Ηλία Μάτσικα, πρόεδρο και γενικό διευθυντή του ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο υπουργός Επικρατείας ζήτησε να υλοποιηθεί στους Οργανισμούς αυτούς η κυβερνητική πολιτική, η οποία αφορά το πλεονάζον προσωπικό, την εργασιακή εφεδρεία και συναφή θέματα.
Επίσης, ο Η. Μόσιαλος υπογραμμίζει: «Η όλη διαδικασία θα πρέπει να διέπεται από διαφάνεια και αξιοκρατία, μακριά από κάθε συνδικαλιστική, κομματική ή πολιτική σκοπιμότητα, έτσι ώστε να διασφαλίζει την αντικειμενική κρίση και αξιολόγηση».