Η είδηση προέρχεται από το blog του εκπροσώπου των εργαζομένων στην Ελευθεροτυπία Πάνου Σώκου και έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον:
«Η διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων παρά την καταβολή μέρους των οφειλομένων προχωράει κανονικά και οι εντολές προς τους δικηγόρους συμπεριλαμβάνουν και τους νέους μήνες που οφείλονται. Με δεδομένο ότι τα χρήματα που θα καταβληθούν δεν επαρκούν για την εξόφληση, και θα καλύπτεται μόνο ένα μέρος της μισθοδοσίας, είναι βέβαιο ότι τον Δεκέμβριο θα μας οφείλονται συνολικά περίπου 3,5 μήνες. Για το λόγο αυτό το νομικό όπλο των ασφαλιστικών μέτρων είναι πάντα επίκαιρο και αναγκαίο για την διασφάλιση των δεδουλευμένων μας και πρέπει να το χρησιμοποιήσουμε όσο το  δυνατόν περισσότεροι. Κατατέθηκαν χθες στη νομική υπηρεσία της ΕΣΗΕΑ άλλες 20 εντολές συντακτών και συνολικά έφθασαν στις 80. Επίσης στη νομική υπηρεσία της ΕΠΗΕΑ έχουν κατατεθεί άλλες 60 εντολές  από το προσωπικό - περίπου οι μισοί από το σύνολο του προσωπικού- ενώ από το τεχνικό προσωπικό (Φωτοεκδοτική και πιεστήριο) έχουν συγκεντρωθεί και κατατεθεί στη νομική υπηρεσία της ΕΤΗΠΤΑ περίπου 60 εντολές.  Θυμίζουμε ότι οι εργαζόμενοι στην Χ.Κ Τεγόπουλος είναι περίπου 850.

Συνάδελφοι οι εκπρόσωποι περιμένουμε τις αιτήσεις σας καθημερινά προκειμένου η συμμετοχή να αυξηθεί. Αν δεν είμαστε στα γραφεία μας αφήστε σφραγισμένο φάκελο στο θυρωρείο για να μας παραδοθεί.

Μέχρι την Παρασκευή η εξόφληση του Ιουλίου

Την εξόφληση των υπόλοιπων οφειλών του μηνός Ιουλίου θα καταβάλει η Χ.Κ Τεγόπουλος την Πέμπτη ή το αργότερο την Παρασκευή, όπως δεσμεύθηκε σήμερα 3 Οκτωβρίου στους εκπροσώπους των εργαζομένων ο γενικός διευθυντής. Το ποσό το οποίο θα διατεθεί είναι 500.000 ευρώ -προκαταβολή του δανείου των 8 εκατ ευρώ, από τα οποίο θα πληρωθεί και μέρος των οφειλών στους εργαζόμενους που αμείβονται με ΔΠΥ. Εντός του Οκτωβρίου θα καταβληθεί στην μισθοδοσία ένα ακόμα ποσό της τάξεως των 500.000 ευρώ

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε η έγκριση του δανείου έχει δοθεί και απομένει πλέον η υπογραφή.