«Πόλεμος» μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και της διοίκησης της ΕΡΤ με αφορμή το διαγωνισμό για τα δικαιώματα του Champions League. Την παρέμβαση του υπεύθυνου του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης της ΝΔ, Σίμου Κεδίκογλου, προκάλεσε η ανακοίνωση της ΕΡΤ για συμμετοχή του καναλιού στο διαγωνισμό για τα δικαιώματα του Champions League, η οποία θα κοστίσει τουλάχιστον 20 εκατ. ευρώ στους έλληνες πολίτες.

Ο κ. Κεδίκογλου απείλησε μάλιστα τη διοίκηση της ΕΡΤ με εισαγγελική παρέμβαση σε περίπτωση που η ΕΡΤ συνεχίσει κανόνικα τις διαδικασίες για το διαγωνισμό. Από την άλλη πλευρά, η διοίκηση της ΕΡΤ απάντησε στον κ. Κεδίκογλου με επίσημη ανακοίνωση, όπου αναφέρει ότι δεν σκοπεύει να στερήσει από τους Έλληνες τηλεθεατές ένα τόσο σημαντικό αθλητικό γεγονός που σε άλλη περίπτωση θα πρέπει να πληρώνει αδρά για να παρακολουθεί.

Ωστόσο, ανυποχώρητος στις θέσεις του ενάντια στην ΕΡΤ φαίνεται να είναι η ΝΔ καθώς με σημερινή του δήλωση ο κ. Κεδίκογλου, εξήγησε!  «Σε μια χώρα που δοκιμάζεται βάναυσα από την ασφυκτική οικονομική πολιτική του μνημονίου, που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επιβάλλει συνεχώς νέα οικονομικά μέτρα, που αφανίζουν στο σύνολό τους τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, αποτελεί πρωτοφανή πρόκληση η απόφαση της ΕΡΤ, όχι μόνο να συμμετάσχει στο διαγωνισμό για τα δικαιώματα του Champion League , αλλά και να σκορπίσει χωρίς τον παραμικρό δισταγμό τουλάχιστον είκοσι εκατομμύρια ευρώ από την τσέπη του δοκιμαζόμενου Έλληνα πολίτη.

Ακόμα πιο εξοργιστικές είναι οι πληροφορίες, που μεταδόθηκαν, ότι η προσφορά του δεύτερου μεγάλου τηλεοπτικού σταθμού ήταν μόλις έξι εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή δεκατέσσερα ολόκληρα εκατομμύρια λιγότερα από όσα έδωσαν οι χουβαρντάδες διοικούντες την ΕΡΤ, για μόλις 17 αγώνες τη χρονιά, για τα επόμενα τρία χρόνια.

Η διοίκηση της ΕΡΤ, κάτω από τις σημερινές δυσβάστακτες οικονομικές συνθήκες, δεν έχει το δικαίωμα να κατασπαταλήσει με αυτόν τον προκλητικό τρόπο τα χρήματα του Ελληνικού λαού, τη στιγμή μάλιστα που κλείνει κανάλια και ραδιοφωνικούς σταθμούς, πετώντας στο δρόμο εκατοντάδες εργαζόμενους με την πρόφαση της οικονομικής εξυγίανσης. Θα προσφύγω εκ νέου στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ζητώντας την παρέμβασή του, ώστε η δίκαιη οργή του κόσμου να μην παντρευτεί με το αίσθημα της αδικίας από την ανενόχλητη καταλήστευση δημόσιας περιουσίας, γιατί αυτό είναι ένα άσχημο εκρηκτικό μίγμα».

Η ανακοίνωση της ΕΡΤ

«Με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με τη συνέχιση της μετάδοσης από τη Δημόσια Τηλεόραση της κορυφαίας διοργάνωσης ποδοσφαίρου, CHAMPIONS LEAGUE, και κατά την τριετία 2012 – 2015, το Γραφείο Τύπου της ΕΡΤ Α.Ε. επισημαίνει τα ακόλουθα:

Η ΕΡΤ Α.Ε. έχει την υποχρέωση να προσφέρει στους Έλληνες τηλεθεατές, που πληρώνουν γι’ αυτήν, το καλύτερο δυνατό τηλεοπτικό προϊόν. Το CHAMPIONS LEAGUE είναι αναμφίβολα το κορυφαίο διασυλλογικό ποδοσφαιρικό γεγονός του κόσμου.

Με τη φετινή συμφωνία, η Διοίκηση της ΕΡΤ Α.Ε. πέτυχε σημαντική μείωση του τιμήματος (άνω του 20%), σε σχέση με το προηγούμενο συμβόλαιο ΕΡΤ Α.Ε. – TEAM (2009-2012).

Η επιλογή αυτή αξιολογήθηκε ομόφωνα από το Διοικητικό Συμβούλιο ως η πλέον ενδεδειγμένη, καθώς από την τρέχουσα τηλεοπτική περίοδο η Δημόσια Τηλεόραση δεν επιβαρύνεται με άλλα μεγάλα ποδοσφαιρικά συμβόλαια (ΟΣΦΠ, Super League)».