Ένα από τα κομμάτια που λες «θα' θελα να το έχω γράψει εγώ» έγραψε σήμερα το enimerosi24.gr, για την ΕΡΤ και τα δικαιώματα του Champions League. Σας το παραθέτουμε με την επισήμανση ότι η ΕΡΤ- πέρα από τις παθογένειες που την ταλανίζουν, διαχρονικά, είναι η πόρνη που ο καθένας πιστεύει ότι θα κάνει το κέφι του χωρίς να την πληρώνει:
Ανεξάρτητα από την παρέμβαση της δικαιοσύνης και του οικονομικού εισαγγελέα στην υπόθεση των δικαιωμάτων του champions league που απέκτησε η ΕΡΤ για την επόμενη τριετία, η συντονισμένη επίθεση που δέχεται αγγίζει, αν δεν ξεπερνάει, τα όρια του λαϊκισμού!

Το επιχείρημα ότι με τα χρήματα που θα δαπανηθούν για τα δικαιώματα θα μπορούσαν να συντηρήσουν και να διατηρήσουν στις θέσεις τους εργαζόμενους που προαλείφονται για την εφεδρεία, είναι πέρα για πέρα έωλο, αφού η απόφαση για το λουκέτο στην ΕΤ1, αλλά και την εν γένει συρρίκνωση του κρατικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα, θα υλοποιηθεί, είτε έχει τα δικαιώματα των αγώνων η ΕΡΤ είτε όχι!

Είναι αστείο λοιπόν και αντιφατικό το επιχείρημα, διότι απλούστατα η ΕΡΤ δεν εμφανίζει ελλείμματα και αναγκάζεται να διώξει κόσμο, αντίθετα, εμφανίζει πλεόνασμά και αναγκάζεται να διώξει κόσμο, επειδή της το επιβάλλουν! Ως εκ τούτου δεν πρέπει να συγχέονται καταστάσεις και να δημιουργούνται εντυπώσεις, αφού η λογική της ισοπεδωτικής ζυγαριάς, είναι αδιέξοδη και άδικη, διότι συγκρίνει διαφορετικά πράγματα και επιπλέον, αυτό που συμβαίνει στη χώρα και στους έλληνες είναι πέρα και πάνω από κάθε λογική, αλλά κυρίως επιλογή των ισχυρών, που επιδιώκουν να βάλουν χέρι στα φιλέτα της χώρας κοψοχρονιά, έχοντας νωρίτερα καταστρέψει τις εργασιακές σχέσεις!

Ήμαρτον λοιπόν με τους φθηνούς λαϊκισμούς! Εκτός κι αν προτιμάνε να πληρώνουμε όλοι τα συνδρομητικά για να δούμε μπάλα, ας το πουν όμως!