Όσο και αν σας φαίνεται τρελό, τον καιρό του Μνημονίου, υπάρχει εισήγηση να γίνει και αυτό! Οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ και του ΑΠΕ, που ήδη θεωρήθηκαν εργαζόμενοι σε ΔΕΚΟ (και υπέστησαν τις συνέπειες), υπάρχει εισήγηση να βαφτιστούν... δημόσιοι υπάλληλοι.
Το θέμα δεν είναι το μισθολογικό- κάποιοι θα πούνε «να την πληρώσουν και αυτοί». Το θέμα είναι ότι τις σχέσεις των δημοσιογράφων με την ΕΡΤ και το ΑΠΕ τη διέπουν συλλογικές συμβάσεις, που η Κυβέρνηση λέει ότι δεν θα καταργηθούν. Και το κυριότερο όλων είναι ότι δημοσιογράφοι- δημόσιοι υπάλληλοι, ΔΕΝ μπορούν να υπάρχουν. Ή το ένα θα είναι ή το άλλο.
Την εισήγηση- μαθαίνω, την κάνουν τα «τσακάλια» του Βενιζέλου- στο «τσακάλια» δώστε όποια ερμηνεία θέλετε. Και ο υπουργός- λένε, την έχει υιοθετήσει.
Προσωπικώς ελπίζω ότι ο αρμόδιος υπουργός Ηλίας Μόσιαλος, θα αντιληφθεί το έγκλημα που πάει να συντελεστεί και δεν θα το επιτρέψει- την παιδεία και την κουλτούρα την έχει.
Ελπίζω επίσης ότι η- έχουσα πλέον ΔΣ- ΕΣΗΕΑ, θα ανεβεί κυριολεκτικά στα κάγκελα  και δεν θα πράξει όσα (δεν) έπραξε ο Π. Σόμπολος με τους συμβασιούχους και τους εργαζόμενους του Αθήνα 984.
Αν θέλουμε να μιλάμε, έστω και φιλολογικά, για δημόσια τηλεόραση και όχι για κρατικό- κομματικό μαγαζάκι του κάθε κόμματος που θα κυβερνάει...

ΧΡΑΝ