Πολλοί είναι εκείνοι που μιλούν με μια δόση οίκτου όταν αναφέρονται στην περίπτωση του πρώην διευθυντή του Βήματος, Παντελή Καψή. Αντλώντας το δικαίωμα κυρίως από την εικόνα του, τόσο στους διαδρόμους της Μιχαλακοπούλου όσο όμως και ως καλεσμένου στα πάνελ πολιτικών εκπομπών, με την ιδιότητα του απλού δημοσιογράφου.
Είναι γεγονός ότι οι εργαζόμενοι στη Μιχαλακοπούλου τον συναντούν πολύ πιο συχνά τώρα που δεν κατέχει κάποιον τίτλο, παρά όταν ήταν διευθυντής και βρισκόταν μονίμως κλεισμένος στο γραφείο του!

Υπομένει σχεδιάζοντας τις επόμενες κινήσεις

Επίσης, πολλοί είναι εκείνοι που αναρωτιούνται (καλοπροαίρετα), γιατί δεν προστατεύει την εικόνα του και εκτίθεται κατά αυτόν τον τρόπο, εννοώντας ότι περιφέρεται ασκόπως σε ένα «μαγαζί» που στην ουσία του έδειξε την πόρτα της εξόδου. Αν εξαιρέσει κανείς ότι μιλάμε για έναν άνθρωπο που μεγάλωσε, ανδρώθηκε και ανέπνεε τα τελευταία 30 χρόνια μόνο μέσα στον ΔΟΛ και ξαφνικά βρίσκεται εκτός παιχνιδιού, με αποτέλεσμα να πρέπει να επαναπροσδιορίσει τη ζωή του σύμφωνα με τους νέους όρους, η απάντηση είναι απλή. Ο Παντελής Καψής ούτε περιφέρεται ασκόπως ούτε πολύ περισσότερο δεν αντιλαμβάνεται τι λέγεται και τι γίνεται γύρω του. Γνωρίζει ότι αποτελεί θέμα συζήτησης μεταξύ των συναδέλφων του στη Μιχαλακοπούλου, αλλά υπομένει – όπως μαθαίνουμε, προκειμένου να σχεδιάσει τις επόμενες κινήσεις του.

Συζητήσεις για την ΕΡΤ, αλλά και για ρόλο στο Μαξίμου

Ποια είναι όμως τα σχέδια του Παντελή Καψή στη μετά-ΔΟΛ εποχή; Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δημοσιογράφος παρά τα επανωτά «αδειάσματα» που υπέστη από τον Σταύρο Ψυχάρη, από την επόμενη κιόλας ημέρα του θανάτου του Χρήστου Λαμπράκη, δεν έχει παραμερίσει τις φιλοδοξίες του παρά τις αντιξοότητες και ευελπιστεί να εκμεταλλευθεί στο έπακρο τους πολιτικούς του φίλους όσο βρίσκονται ακόμη στην εξουσία.

Μαθαίνουμε λοιπόν ότι ο Παντελής Καψής έχει κάνει ήδη συζητήσεις με το Μαξίμου για το ενδεχόμενο να αναλάβει σημαντικό ρόλο στη νέα ΕΡΤ που σχεδιάζει ο υπουργός Επικρατείας, Ηλίας Μόσιαλος. Μάλιστα οι ίδιες πηγές μας πληροφορούν ότι δεν αποκλείεται να αντικαταστήσει σε έναν εύλογο χρόνο, ακόμη και τον Λάμπη Ταγματάρχη, δεδομένου ότι ο διευθύνων σύμβουλος δεν έχει και πολλές συμπάθειες στο πρωθυπουργικό περιβάλλον! Δεν αποκλείεται όμως – σύμφωνα με άλλες πηγές, να του ανατεθεί ρόλος συμβούλου, στο Μαξίμου, ειδικού για θέματα ΜΜΕ, μιας και υπάρχει διαπιστωμένο κενό, απαλλάσσοντας ταυτόχρονα και τον Ηλία Μόσιαλο από αρμοδιότητες τις οποίες ευχαρίστως θα παραχωρούσε!

ΠΗΓΗ:enimerosi24.gr