Με ανοιχτή επιστολή η εργασιακή επιτροπή του ΔΟΛ κάνει έκκληση στα σωματεία για άμεση δράση ενάντια στις μαζικές απολύσεις και στις συνδικαλιστικές διώξεις, τονίζοντας ότι υπάρχει σχέδιο μείωσης του διοικητικού προσωπικού στο 50%! :
Συνάδελφοι,
Στο ΔΟΛ βιώνουμε για άλλη μία φορά με κυνικό τρόπο τη μείωση του λειτουργικού κόστους της εταιρείας, η οποία μονομερώς υλοποιείται (την ίδια στιγμή που τα golden boys αυξάνονται – βλέπε νέα πρόσληψη Εμπορικού Διευθυντή) και όπως εμμέσως πλην σαφώς υπαινίχθηκε ο Οικονομικός Διευθυντής στο επόμενο διάστημα θα επιχειρηθεί –αν τους αφήσουμε- η τελική εκκαθάριση (δημοσιογράφων, διοικητικού προσωπικού, τεχνικών κ.λ.π).
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο πρόεδρος του ΔΟΛ στον εκπρόσωπο των δημοσιογράφων του ΒΗΜΑΤΟΣ τουλάχιστον από το διοικητικό προσωπικό θα υπάρξει μείωση της τάξης του 50%.
Επίσης σας ενημερώνουμε ότι εδώ και αρκετό διάστημα υπάρχει στον ΔΟΛ στοχευμένη και μεθοδευμένη επίθεση σ’ όλους τους θεσμικούς εκπροσώπους (εκπροσώπους εργαζομένων, μελών Δ.Σ κ.λ.π) που εκδηλώνεται με ανοικτές απειλές, ύβρις, και περνάει μέσα από την μακρόχρονη «εργασιακή εφεδρεία» επιχειρώντας να αποδομήσουν την προσωπικότητα των συνδικαλιστών που αντιστέκονται στις επιλογές των εργοδοτών ώστε να παραλύσει κάθε μορφή συλλογικής δράσης.
Οι εργαζόμενοι στον ΔΟΛ αισθάνονται ότι έτσι ή αλλιώς είναι όλοι απολυμένοι.
Η απόλυση του συναδέλφου Χρήστου Μαίδη – προέδρου της ΕΠΠΗΤ εντάσσεται σε αυτή τη λογική και μόνη της ως ενέργεια αποτελεί την ύψιστη πρόκληση για τα σωματεία μας.
Έχουμε την πεποίθηση ότι μόνο ο συλλογικός αγώνας διαρκείας μπορεί να τους σταματήσει. Στην κατεύθυνση αυτή ήταν και η απόφαση της τελευταίας Γενικής Συνέλευσης όλων των εργαζομένων που έγινε στον ΔΟΛ.

Η ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΔΟΛ
TAGS