Τελικά ο Ευ. Βενιζέλος, το διέπραξε το έγκλημα εις βάρος του δημοσιογραφικού κόσμου και με το πολυνομοσχέδιο, βαφτίζει τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ και του ΑΠΕ... δημοσίους υπαλλήλους με ότι και αν σημαίνει αυτό.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, στο πολυνομοσχέδιο υπήρχε τροπολογία που εξαιρούσε τους δημοσιογράφους. Ωστόσο, με την κατάθεση φάνηκε ότι η τροπολογία είχε αφαιρεθεί- προφανώς με πρωτοβουλία κάποιων από τους φωστήρες του Μπένι, αυτούς που σκέφθηκαν να έχει άλλο ΦΠΑ η μπουγάτσα με τυρί και άλλο η μπουγάτσα με κρέμα (σ.σ. Μιλάμε για μεγάλους μαλάκες όπως είπε και ο Χατζηνικολάου).

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο αγαπημένος των εκδοτών υπουργός- θυμηθείτε τη στήριξη που είχε από Mega, ΔΟΛ, Έθνος όταν διεκδίκησε την προεδρεία του ΠΑΣΟΚ, εγκληματεί εις βάρος των δημοσιογράφων και του τύπου γενικότερα. Αρκεί να σκεφτείτε τον αλήστου μνήμης νόμο για τον βασικό μέτοχο που περιέπλεξε (προς όφελος των εκδοτών) περισσότερο τα πράγματα αντί να τα απλοποιήσει.

Τώρα ο Μπένι, που φυσικά και δεν τολμά να τα βάλει με τους εκδότες ονειρευόμενος ακόμα την «επόμενη μέρα», βαφτίζει τους δημοσιογράφους δημοσίους υπαλλήλους γράφοντας στα παλαιότερα των (πανάκριβων) υποδημάτων του το γεγονός ότι οι εργασιακές τους σχέσεις διέπονται από Συλλογικές Συμβάσεις.

Με τον τρόπο αυτό, ανοίγει κερκόπορτα και για την κατάργηση των ταμείων (ΤΠΕΑΘ- ΕΔΟΕΑΠ) και την υπαγωγή τους στο ΙΚΑ.

Ταυτοχρόνως, πετάει εκτός ΕΣΗΕΑ τους συγκεκριμένους δημοσιογράφους, αφού σύμφωνα με το καταστατικό της Ένωσης ΔΕΝ μπορούν να είναι μέλη της όσοι έχουν κρατήσεις ΙΚΑ!

Σήμερα το μεσημέρι, η ΕΡΤ έχει Γενική Συνέλευση. Ελπίζω ότι θα πάρει την απάντηση που του αρμόζει.. .

ΧΡΑΝ


Σχετικά Θέματα: Σκέψεις για υπαγωγή των δημοσιογράφων στο ΙΚΑ!
TAGS