Άμεση ήταν η απάντηση των δημοσιογράφων της ΕΡΤ στην απόφαση Βενιζέλου να τους βαφτίσει, με το πολυνομοσχέδιο, δημοσίους υπαλλήλους. Η Γενική Συνέλευση που πραγματοποιείται, με πρόταση της ΕΣΗΕΑ, αποφάσισε να πραγματοποιηθεί 48ωρη απεργία αύριο και μεθαύριο. Η συνέχιση των κινητοποιήσεων θα αποφασιστεί σε συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί αύριο το πρωί.
Ταυτοχρόνως, κατατέθηκε πρόταση, όταν η ΕΡΤ δεν απεργεί, να μην μεταδίδει τις δραστηριότητες των όλων πολιτικών κομμάτων, παρά μόνο τις αντιδράσεις των εργαζομένων.

Άλλες προτάσεις που κατατέθηκαν ήταν: Να γίνει κατάληψη, να προκηρυχθεί απεργία διαρκείας, να «πέσει μαύρο» στις οθόνες και να μην μεταδίδονται οι κυβερνητικές δραστηριότητες παρά μόνο με κάρτες, ενώ θα μεταδίδονται κανονικά τα ρεποιρτάζ από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.Συμπαραστάτες στον αγώνα των δημοσιογράφων και οι τεχνικοί. Ο Πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτης Καλφαγιάννης δήλωσε ότι η ομοσπονδία θα είναι στο πλευρό τους, κατεβάζοντας κάμερες και μικρόφωνα όποτε και για όσο χρειαστεί.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ: Με νόμο (Μπένι) δημόσιοι υπάλληλοι οι δημοσιογράφοι ΕΡΤ και ΑΠΕ!