Άνεμος γερμανικής... υποχώρησης πνέει στην Κάντζα καθώς το RTL συζητά το ενδεχόμενο εξόδου του από την Ελλάδα. Αιτία, το γεγονός ότι ο Alpha αποτελεί τη μοναδική ζημιογόνο επένδυση για τον όμιλο πανευρωπαϊκά, καθώς οι ζημίες αγγίζουν τα 21 εκατ. ευρώ, ποσόν που προβλέπεται να διογκωθεί εξαιτίας της δραματικής πτώσης των διαφημιστικών εσόδων.
Εδώ και δύο εβδομάδες, στο κανάλι έχει γίνει αισθητή η απουσία του διευθύνοντος συμβούλου, Κρ. Μάινους, ενώ ο Λ. Λαζόπουλος άφησε σαφείς υπαινιγμούς στο ντεμπούτο του «Αλ Τσαντίρι» αναφέροντας ότι «τον Δεκέμβριο και άλλα κανάλια θα έχουν παρόμοια προβλήματα με το Alter».

Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την εξαγορά μέρους ή του συνόλου του καναλιού φέρονται να έχουν καθίσει τόσο ο πρώην μεγαλομέτοχος του Alpha, Δ. Κοντομηνάς, όσο και ο Θ. Κυριακού, επικεφαλής του γκρουπ ΑΝΤΕΝΝΑ, από τον οποίο διαψεύδεται ότι «στους στόχους του ομίλου βρίσκεται ένα ακόμη κανάλι στην Ελλάδα».

Παράλληλα τονίζεται ότι ο όμιλος ενδιαφέρεται για αγορές σε ιντερνετικές υπηρεσίες όπως π.χ. το Facebook (κατέχει μικρό μερίδιο) ή και το Twitter, το οποίο ο Θ. Κυριακού χαρακτηρίζει «σημαντική επένδυση"». Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, ο όμιλος βρίσκεται πολύ κοντά στη σύναψη συμφωνίας εξαγοράς καναλιού του Μαυροβουνίου.

ΠΗΓΗ: ethnos.gr